Fönsterutställning 5-17 september

Temat för årets Hemslöjdens dag är monogram och bomärken och det övergripande temat för året är mönster och symboler. I Västmanlands län visas webbutställningen #slöjdasomdukänner på Västmanlands läns hemslöjdsförbunds nya webbplats som publiceras den 5 september. Utställarna har fritt gestaltat sin tankar, känslor och erfarenheter under pandemin i valfritt material och i valfri teknik. I Norberg kan du se de föremål medlemmarna har slöjdat till utställningen.

FÖNSTERUTSTÄLLNING: #slöjdasomdukänner den 5-17 september – öppet dygnet runt
Plats: Skyltfönster, Engelbrektsloppets kansli, Engelbrektsgatan 73, Norberg.
Arrangör: Norbergs Bergslags Hemslöjdsförening.

 

Hemslöjdens dag firas första lördagen i september varje år – en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda. Hemslöjdens dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt. Hemslöjdens dag firas i hela Sverige där slöjdare går samman och slöjdar och visar upp sin slöjd.

Vill du bli medlem i en slöjd- och hantverksförening? När du blir medlem hos oss så blir du del av en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet. Läs mer här! Välkommen