Digitalt vävsnack

Digital aktivitet
Karin Assarsson Oom i utställningen Hållbara rum.

Handvävarna Dalarna Västmanlands bjuder in till digitalt vävsnack lördagen den 5 juni kl 13.30-15.00. Temat är utställningen Hållbara rum, de västmanländska munkabältesvävarna samt hur du gör något roligt av varpslattar och småvävar.

Live-sändning från utställningen Hållbara rum på Västmanlands läns museum med Karin Assarsson Oom, styrelseledamot i Handvävarna Dalarna Västmanland samt ordförande i Västerås slöjd- och hantverksförening (bild ovan) och Susann Levál, länshemslöjdskonsulent, Västmanlands läns hemslöjdsförbund. Ett öppet samtal om vävglädje.

Presentation av bl a munkabältesvävar från Västmanlands län som visas i utställningen, diskussion om vad vi bl a gör med våra vävda provlappar, sista-varpslattenvävar och bandbitar samt visning av utvalda delar av Hållbara rum. Karin kommer också att berätta om projektet maratonväven som nu pågår i länet och visa vad deltagarna har vävt.

Evenemanget vänder sig i första hand till dig som är medlem i en slöjd- och hantverksförening i Västmanland och/eller i Handvävarna i Dalarna Västmanland.

Tid: Lördag 5 juni kl 13.30-15.00.
Plats: via Teams.
Antal platser: Begränsat antal platser.
Kostnad: Kostnadsfritt.
Frågor: Kontakta Karin Assarsson Oom, Västerås slöjd- och hantverksförening, 070-544 99 52.
Obligatorisk föranmälan: karin.assarsson.oom@gmail.com senast 1 juni.

____________________________________________________

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland