Utställning – tänkvärda stygn

UTSTÄLLNING – TÄNKVÄRDA STYGN

Broderigruppen – Broderiträffar i Anna Hådells anda – ställer ut broderade tänkvärda ord. Kom och se denna fina utställning och få inspiration till egna broderier och tankar.

Tid: Bibliotekets öppettider.

Plats: Biblioteket, Leksands kulturhus, Kyrkallén 3, Leksand

Världsbroderidagen: 

Tisdagen den 30 juli kl. 11 – 15 firar vi – Världsbroderidagen – i utställningen. Ta med ditt broderi och kom och fira med oss.

Arrangör: Leksands Hemslöjdsvänner i samarbete med Studiefrämjandet.

Foto: Kajsa-Lena Isaksson

 

 Anna Hådell var hemslöjdsföreståndarinna för Leksands Hemslöjd åren 1961–1975. Anna Hådell formgav och komponerade, gjorde beskrivningar och lät framställa en rad mattor, vävar, dukar och plädar som ofta byggde på traditionella mönster. Hon utvecklade samtidigt en egen stil, med utgångspunkt i nordisk flora och fauna.

Anna Hådell gjorde en stor insats för att förnya broderiet på traditionens grund. På sin fritid och efter pensioneringen utvecklade hon fritt skapande i egen stil, både måleriska och abstrakta arbeten med utgångspunkt i nordisk flora och fauna.

1980 gav Anna Hådell ut Svartstick, en bok om det broderi som används på det finaste halsklädet till dräkten i Leksand, Siljansnäs, Ål och Gagnef. Anna Hådell fortsatte sin kreativa gärning som textilkonstnär fram till sin död 2014.