Brickbandsvävning med Louise Ström från Spångmurs FLER DATUM

Beroende på smittskyddsläget kommer det att bli fler datum att välja på för den första delen av kursen. Del två med Louise Ström kvarstår tills vidare oförändrat lördagen den 12 mars.

Välkommen till brickbandsvävning med Louise Ström från Spångmur och mig Karin Assarsson Oom. Louise är kursledare vid det andra tillfället. Detta är ett samarrangemang med Vuxenskolan i Västerås.

Vi är i Vuxenskolans lokaler på Lysgränd 1 i Västerås. När du anmält dig till mig Karin A-O så får du ett mail med instruktion hur du ska skriva in dina kontaktuppgifter och betala avgiften till Vuxenskolan

Vi träffas först lördagen 5 februari kl 10:00–15:00 (fler datum att välja på tisdagarna 8 februari eller 22 februari kl 18.30-21.00) och väljer material och gör i ordning våra band i två färger plus kantbrickor. Ni lär er hur man trär brickorna med syftet att förstå vad ni gör. Vi tränar tillsammans på handgreppen för att få banden jämna och fina. Vi experimenterar med hur många olika mönster vi kan få fram med inställning av brickorna och fram och bakåtvridningar. Ni får också prova på att väva på iordninggjorda band i lin, bomull och ull.

Vi väver med  midjebälte och i bandvävstol och jämför.

När vi träffas lördagen 12 mars kl 10:00–15:00 tillsammans med Louise Ström så fortsätter vi att väva på våra band och nu får vi lära oss nya specialtekniker som tex dubbelvävning som liknar finnväv. Spännande

Kursen är en sammanhängande kurs med två tillfällen. För dig som vävt ganska mycket brickband kanske en del blir repetition men det är viktigt att du är med på båda träffarna för att alla ska ha samma information. För er som vävt mycket finns det några iordninggjorda specialband att prova på.

När du anmäler dig skriv om du har vävt med brickor förut.

Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer. Lokalerna är stora och luftiga. Om du har symptom stanna hemma.

Kursavgiften är 200 kr för medlemmar  i Västerås Slöjd och Hantverksförening.  För övriga är kursavgiften 200 kr Till kursavgiften tillkommer materialkostnad på max 100 kr för brickor och garn som betalas på plats första gången.

Glöm inte att ta med lunch. Det finns kaffe te och micro.