Återbruka kläder till nya favoriter

Välkommen till en workshop inriktad mot återbruk där du lär dig ändra, förnya och ta vara på kläder så de passar dig och din stil.
Ett tillfälle för dig som vill utveckla dina kunskaper i sömnad och kreativt textilt skapande oavsett om du är nybörjare eller har sytt tidigare.

Kursinnehåll

Vi tittar på bra och enkla lösningar. Vi inspireras av varandra och du hinner göra en enklare ändring eller komma igång med något lite mer tidskrävande.

Kursmaterial 

Ta med ett plagg du trivs i för att jämföra passform/inspireras av och 2-3 rena plagg/textilier som du vill ändra eller som du kan ta material från.

Tag också med om du har: Symaskin, tygsax, knappnålar, måttband, sytråd, sprättare, penna och papper. Strykjärn och symaskin finns men det kan vara lättare att sy på din egen maskin om du är van vid den. Annars turas vi om med de maskiner som finns.

Kursledare

Lena Björk är styrelseledamot i Västerås Slöjd- och Hantverksförening och har sysslat med många olika textila hantverk sedan barnsben. Brinner för att hitta kreativa lösningar till att förlänga livet på de kläder som inte används så flitigt ur garderoben.

Träffen är gratis. Deltagare som inte är medlem i någon av Västmanlands Hemslöjdsföreningar betalar 50 kr föreningen.  Pengarna går direkt till hyran av vårt förråd. Material till självkostnadspris.

Det finns kaffe och te. Det är rymliga lokaler som är tillgänglighetsanpassade.

Om du blir sjuk, glöm inte att avanmäla så kan någon annan få platsen om det är fullt.

8 platser + ledare