Slöjdhelg i fjällen
20-22/9

Missa inte en av årets stora slöjdhändelser – boka datumen redan nu! 20-22 september anordnar vi en hel helg i slöjdens tecken. Vi slöjdar, umgås, äter gott och njuter av naturen.

Det blir en härlig kurshelg med en blandning av olika slöjdtekniker. Om bara du kommer med så blir blandningen säkert också härlig på de människor som då samlas i Vålådalen, för att fyllas med mycket ny kunskap, god mat, fin natur och avspänt umgänge!

Programmet startar med drop in-slöjd på fredag eftermiddag och kommer innehålla två rejäla kurspass på lördag och söndag. Vid anmälan kommer du kunna välja på kurs i friluftsslöjd, nunotovning, siluettklipp och hemslöjdskonsulenternas hemliga specialkurs med skickliga ledare från länet. Boende i enkel- eller flerbäddsrum och mat blir det på Vålådalens fjällstation. Anmälan sker senast 4 augusti genom ett webbformulär som du hittar länk till längre ner här på sidan.
Välkommen på Slöjdhelg i Vålådalen.

Antalet platser är begränsat.
För att din anmälan ska betraktas som bindande gör du en förskottsbetalning på 500 kr enligt sista punkten i formuläret. Kostnad för hela helgen, inklusive boende, mat, workshops och material är 3000 kr . Som medlem i en slöjdförening i Region Jämtland Härjedalen har du rabatt och kostnaden är 2750 kr. Kostnaden är för boende i dubbelrum. Resterande avgift betalas in senast den 31 augusti.

Kursledarna vi anlitat slöjdar i tekniker som vi vet många vill prova på. Ledarna har stor kunskap och konstnärskap inom sitt område så läs och anmäl dig!

Arrangeras av Jämtland Härjedalens hemslöjdsförbund och Hemslöjdskonsulenterna Region Jämtland Härjedalen

Inga Qvarfordt, Fåker. Inga arbetar med att hugga och tälja i färskt trä, Inga skapar bruksföremål, främst skålar, tråg och skedar m.m. Du får här arbeta med att tälja ett litet saltkar i krympburksteknik och en enkel sked. Enklare ytbehandling demonstreras.

Karin Nilsén Andersson, Svaningen, Karin klipper siluetter i papper. Många av motiven är av det som står henne nära, björnar, folktro och berättelser. Karin skapar folkkonst i sitt klippande. Här får du inspiration och tid att skapa din egen bild i klippkonsten.

Åsa Ganell, Mörsil, pedagogisk workshopsledare med lång erfarenhet av textil i allmänhet och nunotovning i synnerhet Åsa arbetar med nunotovning, att tova samman mjuk ull med tyg i dekorativa kombinationer, att använda till plagg eller accessoarer.

Pappersblommor med Örjan Bertilsson, författare om folkkonst, bonde och kreativ med både plog, broderinål och silkespapper. På workshopen kommer du att få prova på olika typer av pappers och tygblommor, göra en bordsdekoration eller krans.

Boendet sker i dubbelrum. Vill du ha enkelrum tillkommer extrakostnad. Vålådalens fjällstation serverar maten.

Helgen avslutas klockan 16.00 på söndag.
Välkommen på Slöjdhelg i Vålådalen.

Anmäl dig senast den 4 augusti.
Antalet platser är begränsat.
Din förskottsbetalning på 500 kr gör din anmälan komplett. 

Här hittar du anmälningsformuläret! 

Kostnad för hela helgen, inklusive boende, mat, workshops och material är 3200 kr. Som medlem i Jämtland Härjedalens Hemslöjdsförbund och dess medlemsföreningar får du rabatt och kostnaden blir då 2750 kr.

Du kan också bli medlem (kostar 210 kr).
Gå vidare från knappen ”Bli medlem” i hörnet uppe till höger och välj Jämtland Härjedalens hemslöjdsförbund.