Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund

Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund (JHHF) har som uppgift att bevara och utveckla alla de förekommande slöjdtraditionerna i regionen för en hållbar framtid. Vill du hjälpa oss med det? Bli medlem i Hemslöjdsförbundet eller i en lokal hemslöjdsförening.

Medlemskap

Som medlem i Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund får du:

  • medlemspris på kurser och inspirationsdagar, resor, föreläsningar, utställningar, kafékvällar och slöjdläger arrangerade av Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund (SHR),
  • medlemspris när du prenumererar på tidskriften Hemslöjd,
  • medlemsrabatt på en veckokurs på Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk, samt
  • 10 % rabatt av ordinarie pris på följande inköpsställen: Tygcenter (Storgatan 30, Östersund), Garntorget (Gustav lll:s torg, Östersund), Hobbyboden (Stortorget 4, Östersund), Jamtli butik (Museiplan, Östersund), Lottas bod (Skolgatan 33, Östersund).

SlöjdHandledare och Slöjdklubbar

Täljworkshop i Sveg. Foto Linda Forss.

Slöjdklubbar är klubbar där barn får chans att upptäcka slöjden: testa olika material och tekniker och tillsammans fundera över skapande, kreativitet och hållbarhet. Det finns en handfull Slöjdklubbar i länet: Hotagen, Krokom, Stora Blåsjön, Överammer, Östersund, Klövsjö och Strömsund.

Slöjdklubbarna leds av en eller två SlöjdHandledare. SlöjdHandledare blir man genom att delta i Hemslöjdskonsulenters utbildning.

Vet du ett barn som skulle gilla att vara med i en slöjdklubb? Känner du någon som skulle passa bra som SlöjdHandledare? Eller vill du starta upp en Slöjdklubb? Kontakta hemslöjdskonsulent Susann Myrenhammar.

 

Diplom för slöjd

År 2022 tilldelades Örjan Bertilsson Diplom för slöjd.

”Örjan Bertilsson har utifrån sin kännedom om de praktfulla jämtlandsskåpen och dess målerier, på olika sätt spridit kunskap om denna del av den svenska hemslöjden”.

 

 

Hemslöjdens samlingar

Banner för Jämtland Härjedalens Hemslöjdsförbund på Digitalt museum i Hemslöjdens samlingar

Vill du granska samlingen ”i sömmarna” finns Jämtland-Härjedalens del bevarad hos Föreningsarkivet i Jämtlands län.

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Stick-bio 6/12

Bio Regina i Östersund arrangerar stick-bio och Jämtland-Härjedalens hemslöjdsförbund är med på ett hörn! Ta med ditt handarbete och slöjda i...

Pärlplattor

Vid årets sista träff gör vi pärlplattor med vintrig anknytning. Ta gärna med pärlor och plattor om du har, det kommer även finnas material på plats....