Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund

Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund (JHHF) har som uppgift att bevara och utveckla alla de förekommande slöjdtraditionerna i regionen för en hållbar framtid. Vill du hjälpa oss med det? Bli medlem i Hemslöjdsförbundet eller i en lokal hemslöjdsförening.

Medlemskap

Som medlem i Jämtland-Härjedalens Hemslöjdsförbund får du:

  • medlemspris på kurser och inspirationsdagar, resor, föreläsningar, utställningar, kafékvällar och slöjdläger arrangerade av Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund (SHR),
  • medlemspris när du prenumererar på tidskriften Hemslöjd,
  • medlemsrabatt på en veckokurs på Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk, samt
  • 10 % rabatt av ordinarie pris på följande inköpsställen: Tygcenter (Storgatan 30, Östersund), Garntorget (Gustav lll:s torg, Östersund), Hobbyboden (Stortorget 4, Östersund), Jamtli butik (Museiplan, Östersund), Lottas bod (Skolgatan 33, Östersund).

SlöjdHandledare och Slöjdklubbar

Täljworkshop i Sveg. Foto Linda Forss.

Slöjdklubbar är klubbar där barn får chans att upptäcka slöjden: testa olika material och tekniker och tillsammans fundera över skapande, kreativitet och hållbarhet. Det finns en handfull Slöjdklubbar i länet: Hotagen, Krokom, Stora Blåsjön, Överammer, Östersund, Klövsjö och Strömsund.

Slöjdklubbarna leds av en eller två SlöjdHandledare. SlöjdHandledare blir man genom att delta i Hemslöjdskonsulenters utbildning.

Vet du ett barn som skulle gilla att vara med i en slöjdklubb? Känner du någon som skulle passa bra som SlöjdHandledare? Eller vill du starta upp en Slöjdklubb? Kontakta hemslöjdskonsulent Susann Myrenhammar.

 

Diplom för slöjd

År 2022 tilldelades Örjan Bertilsson Diplom för slöjd.

”Örjan Bertilsson har utifrån sin kännedom om de praktfulla jämtlandsskåpen och dess målerier, på olika sätt spridit kunskap om denna del av den svenska hemslöjden”.

 

 

Hemslöjdens samlingar

banners_hemsida_jamtland_610px

Vill du granska samlingar ”i sömmarna” finns Jämtland-Härjedalens del bevarad hos Föreningsarkivet i Jämtlands län.

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Luffarslöjd

Denna kväll gör vi luffarslöjd av olika slag tillsammans med Eva Grundén.

Vi gör band

Ikväll provar vi på lite olika band. Ta med redskap och garn om du har hemma, annars finns material på plats. Väva i bandgrind, med brickor eller...

Nåltovning

Denna kväll får vi prova på nåltovning under ledning av Marita Edlund.

Fågelholkar

I kväll visar Stig oss hur man snickrar fina fågelholkar. Material finns på plats. Ta med eget fika

Broderi

Birgitta Wesslund kommer denna kväll till Visa mig och visar oss broderi.