Örebro läns slöjdförening

Hej alla! 

Nu är det dags för att tänka på årets Material loppis!
Dags att börja titta i hyllorna och gömmorna och börja samla ihop det som blivit över, köpts in men inte kommit till användning och anmäla sig som säljare till den härligaste dagen för oss alla som har material över och som kanske någon annan kan fynda, bli lycklig över och som kan få bli någonting vackert, användbart, underbart och glädjefyllt både vid köpet, görandet och som färdigt alster!
 
I år, 2019, fyller denna material event 5 år! Vi i  Örebro läns slöjdförening, i Örebro, i Wadköping var först med att arrangera detta. Och vi har fått flera efterliknade evenemang runt om i Sverige. Visst är det fantastiskt!
Precis som ifjol kommer vi att genomföra Material-Loppisen samtidigt som Wadköping har sin Hantverksdag, vilket ju var ett vinnande concept för oss alla. Detta innebär för oss att vi flyttar fram vår loppis ungefär en månad. Något som säkert kommer bli jättebra för oss alla! 
 
I år kommer Material-loppisen gå av stapeln söndagen den 1 september. 
Vi har gärna med några olika hantverk som visas upp. Är det någon av er som vill eller kan visa upp ett hantverk så är ni välkomna att återkomma till nedanstående.
 
Praktiska detaljer;
Söndagen den 1 september. Klockan 11-16. Ni utställare/säljare är välkomna från kl. 09.00 och plockar ihop efter kl.16.00, inte innan!
O
bs! Varje säljare viker ihop sitt bord och stol samt ställer dessa på anvisade platser bakom draperiet. Platsen är Teaterladan i Wadköping.
 
All slags material för slöjd, hantverk, mjukt som hårt, är välkommet att säljas. Inget färdig gjort, producerat, sådant finns utanför Teaterladan på Hantverksdagen. 
Välkommen att anmäla dig, till annelinelisa7@gmail.com –Sista anmälningsdatum den 11 augusti. 
Begränsat antal platser. Medlemmar i Örebro läns slöjdförening har förtur till platserna.Anmälan sker genom att svara på detta mail med namn, telefon nr (helst mobil nummer och e-post adress. Praktisk detaljerad information kommer  per e-post efter sista anmälningsdag.
 
Ett bord kostar 100 kr/medlem i slöjdföreningen och 150 kr/icke medlem. Glöm inte att ta med medlemskortet att visa. 
Kanske har du en kompis som vill vara med? Tala med vänner och bekanta, sprid information om material loppisen. Nedan finner du årets flyer, dela gärna ut den! 

Hjärtligt Välkomna att medverka till en härlig slöjdmaterial bytardag!

 


Örebro läns slöjdförening bildades år 1883 och är därmed en av landets äldsta slöjdförening.
Den som gav den första impulsen till att bilda en slöjdförening i Örebro var fabrikören Daniel Julius Elgérus. Redan på hösten 1875 hade han fört saken på tal. Av olika omständigheter kom frågan om att bilda en sådan förening att vila till 1882. Det året väckte häradshövdingen Carl Stenberg och Elgérus förslag hos Hushållningssällskapet, som vid den här tidpunkten var den institution i länet som närmast hade ansvaret för hemslöjden, om inrättande av en ”under sällskapet sorterande förening med ändamål att taga hemslöjden om hand”.
Den 2 maj 1883 hölls det första egentliga sammanträdet i Örebro tingssal. Därmed kan Slöjdföreningen anses bildad.

Hållbarhet
Vi strävar efter hållbarhet, för både människor och natur. Det betyder att vi använder naturmaterial, spill material och återbrukar.
Kunnighet
Hemslöjden har praktisk erfarenhet och gedigen kunskap om det handgjorda. Vi behärskar hela processen; från råmaterialens framställning till de färdiga föremålen.
Kreativitet
Hemslöjd är kreativ. Kreativiteten gör att vi inte behöver lita till andras lösningar, utan skapar våra egna.
Gränsöverskridande
Hemslöjden förenar traditioner, generationer, kulturer och sammanför historia med nutid.
Dräktrådet
Ett forum för dräktfrågor i länet. Hit kan du vända dig med frågor som berör främst länets folk- och bygdedräkter. Rådet anordnar olika program med anknytning till folkdräkt och modedräktens historia. Dräktrådet består av representanter för länets slöjdförening, Örebro läns hembygdsförbund och museum, för Svenska folkdansringen och studieförbund med kurser i folkdräktssömnad samt länshemslöjdkonsulenten. Dräktrådet nås på 019-46 54 03 alt. 070-546 54 27.