Medelpads hemslöjd

Medelpads Hemslöjd

Föreningen bildades redan 1909. Vi värnar om kulturen i Medelpad och har som mål att främja hemslöjd och dess utveckling i landskapet och att hålla kulturarvet levande genom utveckling och nyskapande inom hemslöjdens område. Detta gör vi bland annat genom att anordna slöjdcaféer, inspirationskvällar, kurser och utställningar.

Som medlem får du information om aktuella aktiviteter, rabatt på tidningen Hemslöjd, böcker från Hemslöjdens förlag, våra kurser och vissa av våra produkter

Vi har en föreningslokal, Östberggården, det rosa huset på Norra Stadsberget där vi har de flesta av  våra aktiviteter.  Telefon till Östbergsgården är 060-615502  där vi kan svara när vi har aktiviteter i lokalen.

Föreningen tillhandahåller material till den kvinnliga dräkt från Torps socken som oftast kallas ”Medelpadsdräkten”. Dräkten har anor från 1760-talet. Originalen till livstycket och kjolen förvaras på Torps hembygdsgård. Originalen till den broderade bindmössan och den tennbroderade kjolväskan förvaras på Nordiska museet, men kommer från Torps socken.

Medelpads Hemslöjd kan erbjuda material och rådgivning till den som önskar sy dräkten.

Du kommer enklast i kontakt med föreningen via e-post info@medelpad.hemslojden.org

 

banners_hemsida_medelpad_610px

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Världsbroderidagen

Vi träffas tillsammans med medlemmar från broderiakademin kl. 11 i Vängåvan i Sundsvall och broderar  (ta med något att sitta på). Vid c:a 12.30 går vi...