Bollnäs-Voxnadalens hemslöjdsförening

Alla som är intresserade av hemslöjd är välkomna till vår förening! Vi vill arbeta för att levandegöra, bevara och vidareutveckla slöjden i dess olika former. Maila info@bollvox.hemslojden.org för medlemsbrev med aktuell information.

Vävstuganäröppen för alla som vill komma och väva. Kontakta gärna någon i vävkommittén. Vävstugan finns på Norra Kyrkvägen 7, Gamla Sockenstugan. Första tisdagen i varje månad i februari till och med maj har vi ÖPPET HUS mellan 17:00 – 20:00 då du kan träffa andra vävintresserade, framföra önskemål om nya vävar eller bara umgås. Telefonnummer till vävstugan: 0278 – 150 03.

Fotografiet ovan avbildar en replik av bonaden i Skog som hänger i Skogs kyrka. Den är vävd av Ingrid Östergård. Originalet finns på Statens Historiska Museum i Stockholm. Foto: Barbro Ager.

 

Föreningens historik i korthet:

Föreningen bildas 1907 och har en utställning på Broskolan i Bollnäs.

År 2007 firade Bollnäs-Voxnadalens Hemslöjdsförening och Bollnäs Hemslöjd AB 100-årsjubileum. Slöjdutställning ”Alla tiders slöjd” på Konsthallen i Bollnäs besöktes av 2080 personer under sommaren och innehöll både slöjd från föreningens samlingar och från kursdeltagare och väverskor. Dessutom deltog kända slöjdare från trakten både inom hård och mjuk slöjd. Ytterligare en utställning med text och bild som skildrade föreningens verksamhet under 100 år visades på Bollnäs Bibliotek.

Relaterat ur Slöjdkalendern

KNYPPELTRÄFFAR

Lördagar vikta för knyppling för vana såväl som ovana knypplingsintresserade. Länge sedan sist? Kom till kyppelträffen och få hjälp att komma igång igen....

Täljsöndag

Vi slöjdar och täljer tillsammans med Inga-Lena Åkesson. Tag med täljämne, verktyg, plåster och eget fika. Kostnad 50 kr.

BRODERIVERKSTAD

Tag med ditt broderi så ses vi och broderar tillsammans, lär av varandra och umgås. Tag med eget arbete. Kostnad 25 kr inkl fika.

KURS I TVÅÄNDSSTICKNING

Kursen vänder sig till både nybörjare och till den som kan tvåändsstickning och vill förkovra sig. Första kurstillfället bokar deltagarna datum för...

Stickcafé Bollnäs garn

Tag med din stickning eller köp garn och annan utrustning på plats. Vi stickar och trivs i goda vänners lag.