Årsavisering inför 2024

Vi har upptäckt att det finns felaktigheter i aviseringen av medlemsavgifter 2024. Vi ber om ursäkt för detta och har på denna sida samlat mer information, samt frågor och svar. Det finns ingen anledning till oro, vi kommer att lösa problemet och hantera felaktigheterna som uppstått.

I december skickade vi ut en avi till alla medlemmar som inte betalat sin medlemsavgift via mina sidor. Är du ansluten till Kivra har du fått den dit, annars har den skickats till din hemadress. Observera att vi inte skickar ut någon pappersavi om du har fått avin till Kivra. I detta utskick har det uppstått ett problem som gjort att vissa inte fått sin avi. Har du inte fått den avvaktar du påminnelsen som skickas ut kommande tid. Det tillkommer ingen förseningsavgift och du är fortsatt medlem. Påminnelseavin kommer att ha ett medlemskort för urklipp precis som originalavin.

Observera att vi bytt bankgironummer för inbetalning av medlemsavgiften. Du hittar det nya bankgirot på avin. Det är viktigt att du anger bankgiro och OCR vid inbetalningen.

Viktigt att veta är att vi aldrig skickar vidare obetalda avier till inkasso eller liknande.

Just nu har vi hög belastning på vår växel och info@hemslojden.org. Vi svarar på mejl i tur och ordning. Är det upptaget när du ringer till växeln kan du gärna lämna ett meddelande med ditt medlemsnummer och ärende så går hanteringen snabbare.

Växel: 08-545 494 50, Tryck 1 för att komma i kontakt Hemslöjdens förbundskansli. Här kan du bland annat få svar på frågor om ditt medlemskap. Växeln är öppen kl 9-16 måndag, tisdag och torsdag.

Mina sidor

Så här loggar du in i mina sidor:

Via ”Min profil” på mina sidor kan du bland annat se dina personliga uppgifter kring ditt medlemskap, betala ditt medlemskap via ”Mina fakturor”, ändra dina kontaktuppgifter mm.

Första gången du loggar in måste du begära ett lösenord. Det gör du via denna länk. Fyll i din e-postadress, du får då en länk till din epost (den är giltig i 20 minuter). Tryck på länken och skapa ett nytt lösenord (måste bestå av minst 8 tecken varav minst en bokstav, en siffra, en versal och ett specialtecken).

Sedan behöver du logga in i mina sidor. Tryck här för inloggning direkt till mina fakturor. Logga in med din epost och ditt nya lösenord. Du hittar sedan menyn som tre streck uppe till vänster.

Frågor och svar

Jag har inte fått något medlemskort

Vi skickar inte ut separata medlemskort längre. Om du får en avi till Kivra kan du skriva ut avin och klippa ut medlemskortet därifrån. Får du hem avin kan du klippa ut medlemskortet därifrån. Har du betalat via mina sidor bevisar du ditt medlemskap genom att visa upp kvitto under ”mina fakturor”. Du kan antingen ta en skärmbild eller spara ner kvittot som pdf.

Jag ser inte vilken förening avin gäller

Vi har upptäckt att orderraden ibland inte visar vilken förening det gäller. Vänder du på avin så ser du föreningen/föreningarna du är medlem i på medlemskortets framsida.

Om föreningens namn är långt kan det vara så att året även fallit bort från orderraden. Avin avser alltså medlemskap för medlemsåret 2024.

Jag försöker betala via Kivra men det går inte

Om du upplever strul kan du öppna avin som en pdf och göra en vanlig bankbetalning genom att använda bankgirot och OCR-numret du ser på avin. Bankgirot ska ha ett bindestreck, 5988-7059.

Jag har betalat avgiften men fått en avi ändå

Det kan vara så att du är medlem i flera föreningar. Om du tecknar ett medlemskap via mina sidor för att du vill byta förening kommer inte det gamla medlemskapet avslutas automatiskt. Vänd på avin så ser du vilka föreningar du är medlem i på medlemskortet. Du behöver då höra av dig så rättar vi till det. Det kan även bero på att du har betalat in din avgift till det gamla bankgirot eller direkt till föreningen, då tar det längre tid för oss att läsa in betalningen i systemet då det behöver göras helt manuellt.

Jag har betalat avgiften men fått en påminnelse

Vi kommer att skicka ut påminnelser under mars/april. Om du betalat din avgift kort innan vi gör körningen kan du råka få en påminnelse. Du kan då bortse från den.

Jag fick aldrig någon avi vid första utskicket men har fått en påminnelse

Vi har upptäckt att en del medlemmar drabbats av ett tekniskt fel när avierna skulle skickas till tryck. Dessa medlemmar har inte fått originalavin och får då endast påminnelsen när denna skickas ut, vi ber om ursäkt för detta. Det tillkommer ingen förseningsavgift och du är fortfarande medlem.

Jag har bytt förening och betalat in den nya summan men fått en avi på mellanskillnaden

Om du varit i kontakt med kansliet och blivit ombedd att betala den nya föreningsavgiften och gjort detta kan du bortse från avin som gäller mellanskillnaden.

Summan är väldigt hög på avin

Vi har tidigare skickat en avi per medlemskap. I och med byte av system har vi nu samlingsavier för alla medlemskap, är du medlem i flera föreningar är alltså alla samlade på samma avi.

Du kan felaktigt ha aviserats för gamla skulder om du tidigare varit medlem i en förening men fortsatt medlemskapet i din nuvarande förening.

Gör så här: Betala in medlemsavgiften för den förening du vill vara medlem i med bankgiro och OCR enligt avin. Om orderraderna är dolda och du inte kan se vilken förening som tillhör vilken summa mejlar du till oss på info@hemslojden.org så tittar vi på detta och förtydligar för dig vad som är vad. Du kan även se vilken/vilka föreningar det gäller om du vänder på avin och tittar på medlemskortet.

Jag vill avsluta medlemskapet

Vill du avsluta ditt medlemskap mejlar du till info@hemslojden.org så avslutar vi ditt medlemskap, ange ditt medlemsnummer i mejlet. Om du bara bortser från att betala kommer medlemskapet avslutas men du kommer då få påminnelse, så för att slippa detta får du gärna meddela om du inte vill vara medlem längre.

Jag har redan meddelat att jag vill avsluta medlemskapet men fått en avi ändå

Har du redan anmält utträde men ändå fått avin beror det på att detta skett i nära anslutning till körningen av avier. Har du fått bekräftelse från kansliet att ditt medlemskap är avslutat kan du bortse från avin. Hör annars av dig till info@hemslojden.org så avslutar vi ditt medlemskap, ange ditt medlemsnummer i mejlet.

Sidan senast uppdaterad: 2024-03-12