Årsavisering inför 2024

Vi har upptäckt att det finns felaktigheter i aviseringen av medlemsavgifter 2024. Vi ber om ursäkt för detta och har på denna sida samlat mer information, samt frågor och svar. Det finns ingen anledning till oro, vi kommer att lösa problemet och hantera felaktigheterna som uppstått, men det kan ta lite extra tid i och med julhelger och mellandagar.

Vi har nu skickat ut avier för medlemsavgiften 2024 via Kivra, till de som är anslutna dit, och postalt till alla medlemmar som inte har Kivra. Sista betaldatum är satt till 31/1 2024.

Det är första gången vi skickar ut avier i vårt nya system och vi har upptäckt att det finns några barnsjukdomar. Vi ber om ursäkt för detta och har samlat några svar på frågor som dykt upp här nedanför. 

Vi hanterar alla frågor så snabbt vi kan. Hittar du inte svaret på din fråga här får du gärna höra av dig till info@hemslojden.org så återkommer vi efter helgerna. Kansliet har julstängt from 23 december tom 7 januari.

Observera att vi bytt bankgironummer för inbetalning av medlemsavgiften. Du hittar det nya bankgirot på avin. Det är viktigt att du anger bankgiro och OCR vid inbetalningen.

Viktigt att veta är att vi aldrig skickar vidare obetalda avier till inkasso eller liknande.

Jag ser inte vilken förening avin gäller

Vi har upptäckt att orderraden ibland inte visar vilken förening det gäller. Vänder du på avin så ser du föreningen/föreningarna du är medlem i på medlemskortets framsida.

Om föreningens namn är långt kan det vara så att året även fallit bort från orderraden. Avin avser alltså medlemskap för medlemsåret 2024.

Summan är väldigt hög på avin

Vi har tidigare skickat en avi per medlemskap. I och med byte av system har vi nu samlingsavier för alla medlemskap, är du medlem i flera föreningar är alltså alla samlade på samma avi.

Du kan felaktigt ha aviserats för gamla skulder om du tidigare varit medlem i en förening men fortsatt medlemskapet i din nuvarande förening.

Gör så här: Betala in medlemsavgiften för den förening du vill vara medlem i med bankgiro och OCR enligt avin. Om orderraderna är dolda och du inte kan se vilken förening som tillhör vilken summa mejlar du till oss på info@hemslojden.org så tittar vi på detta och förtydligar för dig vad som är vad.

Jag vill avsluta medlemskapet

Vill du avsluta ditt medlemskap mejlar du till info@hemslojden.org så avslutar vi ditt medlemskap, ange ditt medlemsnummer i mejlet. Om du bara bortser från att betala kommer medlemskapet avslutas men du kommer då få påminnelse, så för att slippa detta får du gärna meddela om du inte vill vara medlem längre.

Jag har redan meddelat att jag vill avsluta medlemskapet men fått en avi ändå

Har du redan anmält utträde men ändå fått avin beror det på att detta skett i nära anslutning till körningen av avier. Har du fått bekräftelse från kansliet att ditt medlemskap är avslutat kan du bortse från avin. Hör annars av dig till info@hemslojden.org så avslutar vi ditt medlemskap, ange ditt medlemsnummer i mejlet.

 

Sidan senast uppdaterad: 2023-12-19