Visning av utställningen Älskade korg

VandringsutställningenÄlskade korg – Bundet, flätat och vridethar äntligen kommit till Skåne! Vi bjuder in till en visning med Sofia Månsson från Skånes Hemslöjdsförbund som är en av de ansvariga för utställningen.

Utställningen vill väcka nyfikenhet kring hantverket, visa mångfalden av korgar i Sverige och berätta om vår rika korgtradition runtom i landet. Korgen som bärhjälp, transport och förvaring har en lång tradition, men kan korgen fylla en ny funktion i vårt moderna samhälle och kan vi hålla det klassiska korghantverket vid liv? 

Utställningen är producerad av Sörmlands museum, Östergötlands hemslöjdsförening och Skånes Hemslöjdsförbund och har på Österlens museum kompletterats med korgar ur Fornminnesföreningens samlingar på Österlens museum.

Tid:lördag 13 nov kl 11.30

Plats:Österlens museum, Storgatan 24, Simrishamn

Hur: OBS!Var och en tar sig till muséet på egen hand. Från Malmö går det att åka både tåg och buss. Se Skånetrafiken för resväg och tider. Tåg eller bussresan ger utrymme för många varv på stickningen eller något annat! Om någon planerar att köra bil och har plats över, mejla oss gärna så kan vi förmedla kontakt till andra.

Samling: 11.25 utanför museets entré

Kostnad:Gratis

Anmälan:Endast via Tickster, 30 platser. Om det är många intresserade fyller vi på med en visning 12.30.

https://secure.tickster.com/3fymrh0ndr1px03