Stipendieutdelning: Möt Årets förnyare 2019!

Vi delar ut stipendium igen! Vi i Föreningen för Svensk Hemslöjd är glada över att kunna dela ut vårt stipendium Årets förnyare igen! Stipendiet, som vi instiftade förra året, riktar sig till studenter och till dem som nyligen avslutat sina konstnärliga studier. Vi letar efter framtidens slöjdare, formgivare eller konsthantverkare och söker personer som vill skapa nya traditioner tillsammans med oss.

Vi är stolta över att presentera årets stipendiat, hon heter Jennie Jakobsson och får utmärkelsen för sitt examensarbete Margot & Margot, en nydanande tovad jacka i spetssöm med följande motivering:

Spetssömmens “stygn i luften” blir i Jennie Jakobssons tappning vackra delar i en mycket elegant helhet. Med sin jacka i tovad lammull har hon utforskat och förnyat materialen. Det är ett hantverksskickligt experiment med ull, skala, komposition och stygn. Själv kallar hon det sheep and chic, vi vill kalla det Couture Craft. Med jackan Margot & Margot blir Jennie Jakobsson Årets förnyare 2019.

Välkommen till vår stipendieutdelning, torsdag 10 oktober 18.00 i vår butik, Svensk Hemslöjd.

Under kvällen delar vi också ut ett hedersomnämnande till yxmakaren Julia Kalthoff och ett hedersomnämnande till täljaren Per Norén. Hans krympburk är också Butikens val. Kom och möt vår vinnare och våra hedersomnämnanden – deras produkter finns dessutom utställda i butiken en vecka framåt från utdelningstillfället.