Färglära Stickning

Föredrag- och kurshelg om färglära för stickare med med  Johanne Ländin – Born to knitt

Att välja färger är svårt – men spännande! Ibland blir det oväntat bra, ibland inte… Johanne delar med sig av sina bästa tips och trix för hur man lyckas med flerfärgsstickning, inte minst i Fair Isle-stickningens färgmagi.

Helgens upplägg och innehåll:
Föreläsning i färglära, med tyngdpunkt på hur man ska tänka när man kombinerar två eller flera färger i flerfärgsstickning.
Föredrag om färgernas historia.
Vi kommer att sticka provlappar och testa flera olika mönster och färgkombinationer. Sedan diskuterar vi diskuterar gemensamt hur resultaten blev och vad vi har lärt oss.
Vi kommer också få titta på stickade plagg som är exempel på både lyckade, och misslyckade färgkombinationer.
Vi avslutar med att kolla in nutida stickdesigner som är skickliga att kombinera färger på olika sätt för att få mer inspiration.

Johanne har en bakgrund som journalist och chefredaktör för en sticktidning. Tillsammans med Heléne Wallin har hon också stickpodden Nördic Knitting. Johanne har ett stort intresse för stickhistoria och sticktraditioner i olika delar av världen och har särskilt fördjupat sig i ämnet färglära. Hon formger också stickmönster med inspiration från traditionella mönster samt är en efterfrågad föreläsare, kursledare och reseledare för stickresor.

Föredraghållare och kursledare: Johanne Ländin, Stockholm.
Dag: 3-4 juni
Tid: mer detaljerad info kommer, se OBS tiden nedan justeras
Plats: Västernorrlands museum, hörsalen
Pris: 600 kr
Förkunskaper: att sticka med två färger

Anmälan https://vnmuseum.se/hemslojdskonsulenterna/kurser-och-workshops/

Ett samarbete Ångermanlands Hemslöjdsförbund och hemslöjdskonsulenterna