Rotslöjdskurs 13-15 maj

Rotslöjdskurs med mästerslöjdaren Gunnel Eriksson på Handens hus i Skellefteå    

Välkommen till en tredagarskurs i Skellefteå! Kursen riktar sig både till dig som vill prova rotslöjd för första gången och till dig som redan gått en eller flera kurser.

Gunnel har omkring 50 års erfarenhet av rotslöjd. Som ung lärde hon sig att slöjda i rot av den dåvarande hemslöjdskonsulenten Karin Lundholm och har sedan dess fortsatt utvecklas med hjälp av äldre slöjdare i Västerbotten. Hon har hela tiden engagerat sig för att sprida kunskapen om tekniken runt om i länet och i landet.

Under kursen kommer Gunnel berätta om materialet, om var du hittar det och hur det sedan tas om hand om. Du kommer få påbörja ett rotslöjdsalster och lära dig om olika tekniker.

Materialkostnad om 100 kr tillkommer, vilket betalas på plats.

Den stora utställningen Älskade Korg – Bundet, flätat och vridet visas samtidigt på Nordanå och kursdeltagarna erbjuds en visning under kursen. Utställningen lyfter korgen utifrån perspektiv som hållbarhet, eget skapande och historia. Den visar en stor mängd korgar, material och korgbindningstekniker från olika delar av Sverige.

Kurstiderna är anpassade så att det går att resa med buss från närliggande städer och med nattåget söderifrån.

Välkommen med din anmälan senast 27 april (obs! Det är vanligt att platserna tar slut före sista anmälningsdatum). Mer information kommer efter anmälan.