Quiltat

Välkommen till Stenhuset i Surahammar för ett nytt utställnings år! Först ut är Västeråsbaserade sygruppen  Mariarosorna som visar  Quiltat vackra arbeten i olika tekniker. Vernissage lördagen den 27 januari kl. 13.30 i konsthallen på övre plan

Konsthallen har begränsad tillgänglighet för personer med rörelsehinder p.ga trappa – ingen hiss finns. För ökad tillgänglighet visar vi inspelad video från utställningen på TV skärm i caféet på nedre plan via vår Youtube-kanal. Där finns det även enkel fika med hembakat att njuta av.
I hantverksbutiken finns medlemmarnas gedigna hantverk och konst till försäljning. Smedsbostaden, som Surahammars hembygdsförening ansvarar för, visar hur man bodde i huset fram till 1962.

Stenhuset är vanligen  öppet lördag/söndag/helgdag kl. 13.00 -17.00 .
Visas även för grupper på andra tider enl. överenskommelse.
Aktuell information finns på Stenhusets Facebook-sida som alla kan se!

Varmt välkommen till ett nytt konst- och hantverksår i Stenhuset som finns på Ekängsvägen 5, 73531 Surahammar.

Vill du bli medlem i vår förening,  Surahammars konst- och hantverksgille,  slöjda, träffa likasinnade, bidra till kulturen och engagera dig för att hålla den uppskattade verksamheten igång i Stenhuset? Du mer än hjärtligt välkommen!  I medlemskapet ingår några arbetspass tillsammans med annan medlem  för att hålla huset öppet med verksamheter ytterligare 40 år – 2024 firar vi 40 årig oavbruten kulturverksamhet i Stenhuset i Surahammar – den ”Lilla kulturföreningen med de stora musklerna”
Medlemsansökan