Mönstertryck på mattor och tyg

Är du intresserad av mönsterdesign, färg och form?
Nu har du chansen att prova mönstertryck på mattor och tyg!

Innehåll
Visst blir det roligt att ge sina gamla trasmattor ett nytt liv! Mönster kan både tillföra något och förändra mattans design i grunden . Det går att trycka på både nyvävda och vintage trasmattor med enkla tekniker – blocktryck- och schablontryck.

På kursen upptäcker du möjligheterna med de båda teknikerna. Du lär dig att förbereda mattorna, konstruera enklare mönster, tillverka egna stämplar och schabloner, tryckteknikerna, blanda till önskade kulörer, fixering.

Kursmaterial
Tvättad lakansväv för provtryck, trasvävda löpare att testa trycka på, trasmattor i bomull och lin, ljusare tygbitar i bomull och lin,
Papperssax, rutat block, linjal, blyertspenna/stiftpenna, suddgummi.

Viss materialkostnad kan tillkomma

Om ledaren
Född och utbildad till industridesigner i Ukraina.
I Sverige sedan 1991 numera bosatt i Hudiksvall.
Har i 15 år arbetat som illustratör och grafisk formgivare för att sedan vända om – återuppta väv-ningen vid Forsa folkhögskola och även lära sig screentryck. Vikarierade där sedan i tre år som lärare, mest i textiltryck och hade två sommarkurser.

Blev fast i textiltryck – det roligaste hon vet. Trycker på tyger, dukar, mattor, kork och linoleum – utforskar och utvecklar olika tekniker, material och skapar egna mönster.
Har utformat flera kurser och workshops i blocktryck och varit på olika platser mest i Norrland där hon delat med sig av de nyvunna kunskaperna.
Kurserna tar upp olika ämnen – för både nybörjare och djupdykningar i olika mönster- och trycktek-niker.

Avgift
Medlemmar i Hemslöjdsföreningen betalar 1 500 kronor.
För icke medlem är kursavgiften 1 750 kronor.
Ange i din anmälan om du är medlem i Hemslöjdsföreningen
För att bli medlem i Hemslöjdsföreningen gå till hemslojden.org och klicka på ”bli medlem”

Sista anmälningsdag 6 oktoberklicka på länken för anmälan https://www.sv.se/avdelningar/sv-gavleborg/kurser/monstertryck-pa-mattor-och-tyg-90188/