Hemslöjdsresa Hösten 2024

Denna gång går resan österut och vi kommer att besöka flera fantastiska ställen.
Först åker vi till Skåningsmåla Mohair öster om Alsterbro där vi förutom att få se alla angoragetter även se hur de vallas utav hund. På gården finns också en gårdsbutik med många fina produkter att köpa med hem.

Vi åker vidare till Oskarshamn där vi besöker Döderhultarmuseet. Döderhultarn var en mästare på att tränga igenom människans alla skal och locka fram känslor och dramatik. Bland hans motiv möter vi det som låg honom närmast: boskapen från barndomshemmets lantbruk, särlingarna han mötte på Oskarshamns gator och olika laddade situationer från förra sekelskiftets Småland. På sin dödsbädd 1925 var Döderhultarn världsberömd och på museet visas en unik samling med nära 200 av hans bästa träskulpturer. Lunchen äter vi på resturang Fingerkroken som ligger i närheten av museet.

Sedan åker vi vidare till Ösjöbol och besöker glashyttan Persson & Persson De tillhör ett fåtal aktörer på marknaden som återbrukar vanliga flaskor, och dom gör det med stil. Genom att använda material som redan finns blir energiförbrukningen bara en fjärdedel av den som krävs vid nyproduktion av
glas. Och genom att undvika att smälta ner glaset på nytt och istället omforma gamla flaskor sparas enormt mycket energi. Att hoppa över just det steget i smältugnen resulterar i helt unika och handgjorda bruksföremål. Vi kommer att få se hur flaskor omvandlas till vackra vardagsglas.
Givetvis så fikar vi i deras mysiga café innan vi återvänder hemåt igen.

Datum: 21/9 2024

Vi beräknar vara tillbaka i Växjö vid ca 17.30

Bussen avgår från parkeringen vid Norrtull den kl 7.00 så var snäll och var på plats senast 6.45.

Anmälan görs senast 8 september och skriv om du har några allergier eller är intolerant så vi kan kontakta våra fika och matställe med dessa besked.

Pris för hela dagen är 695 kr för medlem i Hemslöjden och 795 kr för icke medlem. Resa, fika fm och em, lunch samt inträde och guidningar ingår.

Betala till bankgiro 5174-1213 senast den 8 september, Glöm inte att skriva ditt namn samt Hemslöjdsresa på insättningen.

Är du inte medlem än så blir du det enkelt här.

Välkommen att följa med oss till en trevlig och händelserik dag!