Kurs i växtfärgning

Välkommen till en helgkurs i växtfärgning
19 – 20 augusti 
i Umeå!

 

Lär dig växtfärga på klassiskt vis! Vi betar med alun, vinsten eller tanniner och färgar med naturliga färgämnen såsom lökskal, björklöv, svamp, kram och koschenill på ull och ullgarn. En del material samlas på plats men ta gärna med eget växtmaterial. Äter du avokado så spara kärnorna och ta med dem. Under kursen pratar vi massor om att beta och färga, och hur man kan gå tillväga för att fortsätta med färgexperimenten hemma.

 

Ledare: Katarina Roos, konsthantverkare som arbetar med färgning, stickning, vävning och att förädla lokal ull till handspunnet garn.

Var: Textilverkstaden i Kulturmejeriet, Skravelsjövägen 2, Umeå

Datum och tid: 19 – 20 augusti kl. 9.30 – 16

Kostnad: icke medlem 1700 kr, medlem 1500 kr, student 900 kr.

Grundläggande material ingår men viss materialavgift kan tillkomma om man vill köpa extra garn och ull på plats. Har du garn eller ull hemma som du vill färga så ta gärna med! Fika ingår i avgiften, det finns möjlighet att värma lunchmat på plats.

Anmälan är bindande. Vid anmälan skickas ett bekräftelsemejl. Begränsat antal platser, först till kvarn! Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften i sin helhet. Västerbottens läns hemslöjdsförening ersätter inte eventuell rese- eller boendekostnader vid inställd kurs.

Arrangör: Västerbottens läns hemslöjdsförening