Klyv smått och hugg tunt – tälj med Niklas Karlsson

Tänk att kunna laga mat med egna slöjdade redskap i trä! Nu har du chansen att lära dig.
Niklas lär ut hur du från den där runda träklabben, får ut en tunn, fin bit att börja tälja med. Niklas kallar detta kursupplägg för ”Klyv smått och hugg tunt”
Vi går igenom klyvning av färskt trä, grovhuggning, finare täljning med kniv, bandkniv och skedkniv, introduktion i torkningsprocess och ytbehandling.

Niklas Karlsson är träsnidare, byggnadsvårdare och slöjdare från Ljusdal. På senare år har han fokuserat på skedar och andra köksredskap i trä i syfte att minska på plasten. Han lär ut sina kunskaper via omtyckta kurser och har skrivit boken ”Konsten att tälja”. Titta gärna in på Niklas INSTA under @ahardslojdlife

Kursen lämpar sig för de som är intresserade av täljning, allt från att vara nybörjare till de som vill utveckla sig vidare inom tex skedtäljning.
Material (färskt trä) och verktyg finns på plats. Har du egna verktyg får du gärna ta med dem, vi tittat lite på slipning av verktyg.

Vi kommer att vara utomhus om vädret tillåter, annars är vi inne på logen. Du bjuds på fika förmiddag och eftermiddag. Medtag egen lunch, det finns tillgång till värmning och kyl/frys. Är du  långväga finns möjlighet till övernattning i B&B samt ett par platser för husbil. Hör av dig för mer information till anna@wengdin.se

När du anmäler dig får information om betalning. kursavgiften återbetalas vid sjukintyg. Sala slöjd och hantverksförening förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälda (tre veckor innan kurs)

Det kommer bli en fin helg😀Välkomna