Föreläsning med Katarina Brieditis under klimatveckan i Delsbo

Välkomna till en eftermiddag för hela familjen med textilt tema på Tingshuset i Delsbo.

Kl 16.00 börjar ”Pelles nya kläder”, ett sagospel för barn av Sara Paulsson. Speltid ca 15 min.

Kl 16.00 börjar även vår klädbytarafton. (Inlämning av plagg kan ske på Tingshuset redan från kl 14 om man vill). Ta med dig de plagg du önskar byta (max 10 st), barn/herr/dam spelar ingen roll. Huvudsaken är att det är helt och rent! Praktiskt går det till så att vid inlämning får man ett ”kvitto” på antalet plagg man lämnat in och kan då sedan byta ut det mot samma antal nygamla plagg som andra lämnat. Det som som blir kvar när dagen är slut skänks till välgörande ändamål. Ingen försäljning förekommer.

Kl 18.00 börjar en inspirerande föreläsning med konstnären, textilhantverkaren och designern Katarina Brieditis. Hon kommer bl a att berätta om sitt arbete med projekten Do Redo och Re Rag Rug och om hur det textila återbruket har varit en röd tråd och ledstjärna under hela hennes yrkesliv.

Inget inträde!
Fika finns hela eftermiddagen och är gratis för naturskyddsföreningens medlemmar. Övriga får gärna bli nya medlemmar eller swisha ett bidrag till något av naturskyddsföreningens projekt.

Evenemanget är en del av ”en vecka för klimatet”, och är ett samarbete mellan Övre Hälsinglands hemslöjdsförening, Dellenbygdens Naturskyddsförening och Miljöombytet.

VÄLKOMNA!