Judits vävar, digitalt föredrag

Digital aktivitet

Judits vävar – en digital träff fylld med vävinspiration

Lördagen den 29 januari 2022    kl 10 – 12      Digitalt, via Team

Den 22 och 29 januari skulle Sydostvävarna tillsammans med Hemslöjden arrangerat vävkaféer i Nybro och Västervik. På grund av rådande pandemiläge har dessa fysiska träffar ställts in. Nu erbjuder vi ett digitalt arrangemang där vi låter oss inspireras av Judit Nilssons vävbok från år 1900, tillsammans med väverskan Sara Kånåhols. Träffen är kostnadsfri.

Välkommen med din anmälan senast den 21 januari till Kalmar läns hemslöjdsförening, tfn 0481-167 50 eller via e-post kansli@kalmarhemslojd.se. Träffen är kostnadsfri.

 

Du som var anmäld till något av de fysiska träffarna behöver anmäla dig igen.

Om det finns frågor och funderingar kring arrangemanget eller hur ett Teamsmöte fungerar går det bra att höra av sig till hemslöjdskonsulent Thea Östin tfn 0481-167 52 eller via mail thea.ostin@kalmarhemslojd.se

Historien om Judit och hennes vävbok

Judit Nilsson från Värlebo (Werlebo gammal stavning) i Långemåla socken i Högsby kommun, gick år 1900 en vävkurs. Resultatet av kursen blev en vävbok med tillhörande vävprover, som nu finns i Sofie Gunnarssons ägo. Judit var Sofies fars mormor. Med denna samling finns även en brevkorrespondens med en kurskamrat sparad, där de delar med sig av sina erfarenheter från vävstolen.

En bit kvinnohistoria finns fångat i denna samling, som Sofie så generöst nu lånar ut till detta arrangemang. Vid denna träff låter vi oss inspireras av Judits vävar och historia med hjälp av väverskan Sara Kånåhols.

Varmt välkommen önskar Sydostvävarnas styrelse och Hemslöjdskonsulent Thea Östin