Herrgårdsslöjd de luxe

Kom på slöjdkurs i en ljuvlig miljö, med god mat, levande musik och trevligt sällskap.

Herrgård de luxe ligger 15 km söder om Växjö och omgärdas av fantastisk natur. Herrgården är sedan 2020 öppen för den som vill komma bort från stadsmiljön en stund. Med anor från medeltiden är det en perfekt plats för slöjd och hantverk.

Under en helg i september har därför Herrgård de luxe och Hemslöjden i Kronoberg slagit sig ihop för höstens slöjdevent – Herrgårdsslöjd de luxe.

Boka en av de tre tillgängliga kurserna med fika och  mat på Herrgården. På lördagskvällen serveras middag och konsert med indiefolkpopbandet Beata Bermuda i festvåningen.

Vad kan vara bättre än att lära sig en ny slöjdteknik i en fantastisk miljö med god mat och dessutom levande musik?

Lär dig tälja – med Anders Isgren
En rolig och inspirerande tvådagars grundkurs i täljning där vi börjar enkelt men ökar på svårighetsgraden allt eftersom. Kursen passar också dig som är lite mer van att tälja.

REMAKE -kläder– med Monica Palmqvist
Genom att kombinera broderi & tryck skapar vi unika uttryck. kläder tillverkar vi personliga stämplar med mönster, text & symboler som vi tycker på kläder, jeans och lappar.

Från björk till krapp – pröva växtfärgning! – med Karin Sterner
En kurs där du lär dig grunderna i växtfärgning. Klassiska metoder med tusenåriga anor blandas med samtida och experimentella metoder.

För boende boka på: www.herrgarddeluxe.se

Mer info och anmälan hittar på www.hemslojdenkronoberg.se