Hemslöjdens dag

I år firar vi hemslöjdens dag den 5 september lite extra … men bjuder på aktiviteter under mer än en dag.

Vi kommer att ha material utlagt på vår facebooksida – https://www.facebook.com/ovrehalsinglandshemslojdsforening  samt på Instagram

https://www.instagram.com/ovrehalsinglandshemslojds/

Det blir bildspel på temat Monogram och årtal – pricken över H samt lite längre fram i höst en digital föreläsning med Mariann Fäldt som gjort en genomgång av sticktröjor från Delsbo och Bjuråker som bakgrund. Hur märker vi? Hur kan ett monogram se ut? Ett bomärke? En tagg? En logga? Likheter och inspiration från förr och nu.

Vi kommer att ha graffiti tillsammans med Brandgaraget, fritidsgården i Hudiksvall med tema #hurmärkerdu.  Återkommer med datum

Vi kommer att visa Trasmattor med tryck av Elena Esmail på Hudiksvalls bibliotek med början 5 september.

En del av linoleummattorna från vårt projekt Linoleum – bruk och återbruk med tryck av Elena Esmail kommer att fortsätta visas på Biblioteket i Hudiksvall.

Under hösten pågår också en Slöjdtävling på temat Monogram och bomärken arrangerad av Gästrike-Hälsinge hemslöjdsförbund. 10 000:- till två eller flera vinnare. Lämna ditt bidrag på Hälsinglands museum (Museet i Bollnäs, Gävle eller Ljusdalsbygdens museum) senast den 31 oktober.