Guldbroderi 27 – 28 april, Forsa, Hälsingland

Varmt välkommen till en kurs i guldbroderi 27 – 28 april, Forsa folkhögskola

Guldbroderi är vanligt bland kyrkliga textilier. Broderier som just nu finns med i utställningen – Den heliga släkten på Hälsinglands museum. För att fler ska få möjlighet finns nu möjlighet att lära mer om guldbroderi.

I den kursen får du lära dig grundteknikerna inom guldbroderi och du får inblick i pärlbroderi. Vi går genom fler olika tekniker och material inom guldbroderi som silkestråd, ståltråd, japansk guldtråd, kantiljer, pärlor ….. Vi arbetar med att skapa höjd och relief med att bygga upp ytan med filttyg.

Nivå:
Du bör ha grundläggande förkunskaper av ”vanligt broderi”

Kursledare Suha Ayal

Material:
Materialkit köps på plats av mig med Swish för 95kr.
Innehåller sidentyg 30×30 cm, pärlnål, silkestråd och filttyg.
Övriga material som japansk guldtråd, kantiljer i olika färger, pärlor och kristaller finns också att köpa på plats. Har du eget ta med det.

Kursavgift 1000:- för medlemmar i hemslöjdsförening och 1200:- för övriga

Lunch och fika båda dagarna 400:-. Boka när du anmäler dig.

Det finns möjlighet att boka övernattning på folkhögskolan.

Anmälan senast den 15 april
https://www.sv.se/…/sv-gavleborg/kurser/guldbroderi-91979/

Suha Ayal är i grunden arkeolog men har alltid haft ett stort intresse för konst och textil. Hon är en Levande verkstadspedagog, läst 3 år på Handarbetets vänners textilutbildning, tilldelades Täcklebo broderiakademis elevstipendium 2019 och har gesällbrev i konstsömnad.

Arrangeras av Övre Hälsinglands hemslöjdsförening, Hälsinglands museum, Forsa folkhögskola och Studieförbundet Vuxenskolan Gävleborg med stöd från Hudiksvalls kommun.