En varp – många möjligheter till olika tyger

Gunnel Andersson, mästare i handvävning, kommer att visa, berätta och lära ut hur redan uppsatta varpar med små förändringar kan bli olika tyger till både kläder, inredningstextilier och accessoarer.
Vi kommer att få se många tygprover och färdiga textiler i olika material och kvalitéer och för skilda ändamål som visar exempel på hur färger, inslagsgarner, uppknytning, trampordning och täthet ger variationer.
Gunnel Andersson har ett förflutet som vävlärare på textila eftergymnasiala och inom Hemslöjden och arbetar idag med hantverksmässig vävning, har föreläsningar och kurser inom vävning och textilområdet. Mer info finns på hemsidan www.textilatradar.com

Tid 8 oktober 10.00

Plats Forsa folkhögskola
Anmälan till Studieförbundet Vuxenskolan https://www.sv.se/avdelningar/sv-gavleborg/kurser/en-varp—manga-mojligheter-till-olika-tyger-87462/
Anmälan senast den 1 oktober
Föreläsningar är gratis för medlemmar i Hemslöjden och medlemmar i en vävstuga. Övriga 100:-.

Fika, kaffe och fralla vid ankomst, samt lunch finns tillgängligt för oss på Forsa Folkhögskola till en kostnad av 160kr, detta betalas i förskott via faktura som skickas ut innan den 8 oktober. Meddela om du vill ha detta vid din anmälan.