Ullutställning

Välkommen till Stenhuset i Surahammar  Vernissage utställningar lördag 4 september 2021

I Stenhuset café öppnar vi utställning om Ull med bl a fällar, garn, tovat, stickat, virkat, nålbundet, vävt och Britta Jacobssons tovade bildsvit om ”Pelles nya kläder”.
Eftersom vernissagedagen 4 september även är hemslöjdensdag som firas i hela Sverige, pågår det hantverksaktiviteter för hela familjen med bl a tovning och spinning samt sagoläsning för barn av ”Pelles nya kläder”. Ett nomadtält eller jurta, som den också kallas och är tillverkad av medlemmar i länets slöjd- och hantverksföreningar under 1990-talet, finns tillfälligt uppställd utanför Stenhuset. Om vi inte hunnit rycka vår kvm lin tidigare, kommer vi även att göra det under dagen.

I Konsthallen  på övreplan visas ”Eco of Space” – glaskonst av Jarl Hohenthal  med anknytning till Västmanland och hytta i Dalsbruk i Finland. Konstnären närvarar vid vernissage.
Begränsad tillgänglighet till konsthallen p.g.a trappa. Ingen hiss finns.

Titta också in i Smedsbostaden som är inredd som i början av 1900-talet, hantverksbutiken med medlemmarnas hantverk/konst och i caféet kan Du fika med hembakat.
Aktuell info finns på Stenhusets Facebooksida.

Väl mött med fortsatta restriktioner för undvikande av smittspridning av Coronavirus –  god handhygien, håller avstånd och stannar hemma vis sjukdomssymptom!