Sommarutställningen Vatten i Askersund

VATTEN.Sommarutställning i Askersunds konsthall

För tredje året i rad arrangerar Svensk Form i Örebro Län och Örebro läns Slöjdförening en gemensam utställning där medlemmarna får chansen att visa upp sina olika konstnärskap och uttryck. De två tidigare utställningarna har varit mycket uppskattade och vi har stor förhoppning om att även sommarutställningen 2024 kommer att bli det. De tidigare har haft Våra rötter och MittiMellan som tema.

Temat för utställningen 2024 är vatten. Vatten är ett av de fyra grundelementen som är helt nödvändigt för att vi ska kunna leva här på vår jord. Vatten är också så mycket mer än bara vatten, det kommer i olika former som is, snö och hagel, men även dimma, ånga, fukt och regn. Ibland får vi för mycket vatten, ibland för lite. Olika väderfenomen uppstår som översvämningar, skyfall, smältande isar, torka, vattenbrist osv. Det kan vara rent och det kan vara smutsigt och farligt att dricka. Allt detta påverkar oss. Därför är vatten något vi måste vara rädda om och något vi vill uppmärksamma.

Vad passar väl bättre än att göra en utställning kring ett så angeläget ämne som vatten i just Askersund, den lilla pittoreska staden vid vatten. En stad som symboliserar så mycket av det vi längtar efter när det gäller tillgången till vatten.

Sommarutställningen pågår från lördag 1 juni till lördag 24 augusti i Askersunds konsthall i kulturhuset Sjöängen.
Öppet bibliotekets öppettider – betänk att det tyvärr är stängt på helgerna.