Våra världar

Välkommen till Stenhuset i Surahammar – vernissage  i konsthallen övre plan med invigning  lördag 28 september kl. 13.30  i närvaro av konstnärerna Lars Larsson och Marie-Louise Wallèn Larsson

Konstnärsparet som jobbat ihop med konsten sedan 35 år och som varit gifta i snart 50 år. Samspelet och samarbetet mellan de bägge konstnärerna är en viktig del i deras konstnärskap och utvecklingsprocess som konstnärer. I utställningen  “Våra världar”  har de jobbat med att sätta samman deras olika konstnärlig uttryck och gestaltningar, som speglar och reflekterar den pågående nedbrytande processen av Lars existens genom demenssjukdomarna. Lars visar i utställningen olika gestaltningar i trä och olika installationer i diverse material. Flertalet av verken har ej tidigare visats.
Marie-Louise konst i utställningen presenteras med färgstarka textila uttryck, målningar samt med mosaik och genom installationer. Tillsammans jobbar de proaktivt för att de olika konstnärliga “världarna” skall smälta samman till en större enhet. En av deras största gemensamma drivkrafter är en kraft för att verka framåtsträvande genom ifrågasättande och att vända och vrida på vår samtid.

Samma dag i  Stenhuset café  är det också invigning för elevutställning årskurs 8 Hammarsskolan i Surahammar, där eleverna har skapat porträtt. Utställningarna pågår till 20 oktober.
Hantverksbutiken är öppen, gofika med hembakat finns liksom möjlighet att kika in i ett historiskt museum i form av smedbostad.

Plats: Stenhuset, Ekängsvägen 5, Surahammar
Öppet: Lördag–söndag kl. 13.00–17.00.
Tillgänglighet: Utställning, historiskt museum smedbostad, butik och café i markplan, trappa till konsthallen. Invigningarna direktsänds via FB. Utställningen i konsthallen fotograferas och kan senare ses på Stenhuset Youtube-kanal och visning på TV-skärm i caféet på markplan för personen med svårigheter att gå i trappa.
Besök  Stenhusets FB-sida 

Välkommen!

Är du intresserad av konst, konsthantverk och/eller hantverk?  Vill du bli medlem i en hemslöjdsförening?
I Surahammars konst- och hantverksgillets medlemskap ingår några arbetspass tillsammans med annan medlem för att hålla Stenhuset öppet med utställningar och annan verksamhet. Medlemsansökan 
Länk till Sveriges konstföreningar