Lin i och för livet

Välkommen till STENHUSET I SURAHAMMAR  som visar tre utställningar om lin med invigning/vernissage lördagen den 24 augusti från kl. 13.00 

Kirsi Manni  Siljansnäs, visar en utställning med redskap, material, kläder och annat i lin. Hennes samling består bl.a av särkar och överdelar, rekonstruktioner och orginalplagg från 1200-talet och framåt. Det blir också modernt som Kirsi vävt och sytt.
hemslöjdens dag den 7 september,  visas linberedning utanför Stenhuset under ledning av Kirsi.

I Konsthallen på övre plan pågår också Hemslöjdens stora utställning LIN FÖR LIVET
Vandringsutställningen Lin för livet är framtagen av landets hemslöjdskonsulenter och -utvecklare med textil specialkompetens. Utställningen visar linets många möjligheter och användningsområden med lin från hela Sverige. En inblick i det lin som finns i livet, för livet.
I caféet på nedre plan ses utställning med blocktryck på linne, trasmattor och annan textil av Elena Semenova Esmail, Hudiksvall, som avslutas med en kurs i blocktryck.

Hantverksbutiken är öppen, gofika med hembakat finns liksom möjlighet att kika in i ett historiskt museum i form av smedbostad.

Plats: Stenhuset, Ekängsvägen 5, Surahammar
Öppet: Lördag–söndag kl. 13.00–17.00.
Tillgänglighet: Utställning, historiskt museum smedbostad, butik och café i markplan, trappa till konsthallen. Utställningen på plan två visas på TV-skärm i caféet i markplan.
Besök  Stenhusets FB-sida 

Hjärtligt välkomna till dessa tre spännande utställningar som pågår till 22 september 2024  och inviger en höst i linets tecken i Västmanland. Se Program för hela utställningsperioden hösten 2024.

Ett samarrangemang med Västmanlands läns hemslöjdsförbund och med stöd av Sveriges konstföreningar för Elena Semenova Esmail
Vill du bli medlem i en hemslöjdsförening?
I Surahammars konst- och hantverksgillets medlemskap ingår några arbetspass tillsammans med annan medlem för att hålla Stenhuset öppet med utställningar och annan verksamhet. Medlemsansökan