Varbergs Hemslöjdsförening

Varbergs Hemslöjdsförening är en relativt nystartad förening som startades maj 2017.
Vi arrangerar slöjdcafé en gång i månaden, då vi träffas för att slöjda och inspirera varandra. Alla är välkomna oavsett vilket hantverk som utövas, kanske du får chansen att lära dig något nytt.
För med information angående våra slöjdcaféer, vänligen se nedan i slöjdkalendern under respektive datum.

På våren arrangeras en slöjdrelaterad medlemsresa, även icke medlemmar är välkomna. 

Under senhösten har vi även vårt medlemsmöte, då vi går igenom året som gått och tar fram nästa års evenemang. Samt att vi har en aktivitet för att lära oss något nytt.

Så klart kan det också förekomma ytterligare aktiviteter under året, som inspirationsdagar, kurser, hemslöjdens dag mm. 

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram, för att få notiser om olika aktiviteter. 

Vill du slöjda med oss eller bara stödja vår verksamhet? Härblir du medlem  i vår förening, enklast gör du det via hemsidan.

Varbergs Hemslöjdsförening har ett nära samarbete med Studiefrämjandet i Varberg.

 

Välkomna!

 

Hemslöjdens samlingar

Halländska hemslöjdsföreningen Bindslöjden har sedan starten 1911 samlat slöjdföremål, skisser, fotografier mm.Samlingen bestående av ca 1 500 föremål övergick under 2013 i Hallands konstmuseums ägo.Ungefär hälften av föremålen, ca 800, finns digitaliserade i databasen Hemslöjdens samlingar.En fortsatt digitalisering kommer att ske och stora delar av samlingarna kommer bli tillgängliga på Digitalt museum. Redan nu finns mycket att titta på i Digitalt museum.

Relaterat ur Slöjdkalendern

Världstickardagen/ WWKIPDAY

Kom och fira internationella världsstickdagen/ WWKIP på Verket , Brukstorget i Varberg. Vi finns där mellan 10-12. Tag med din stickning så fikar och...