Skaraborgs Hemslöjdsförening

Slöjdens hus Skövde

VÄVUTSTÄLLNING i SLÖJDENS HUS

#VÄVROSENGÅNG

4 sep – 9 oktober

Nu kan du se resultatet från vävutmaning som vi startade upp tidigt i våras tillsammans med hemslöjdskonsulenterna. Med inspiration från våra samlingar och kunskap från vävkunniga har alla som vävt rosengång under 2021 haft möjlighet att lämna sitt bidrag till utställningen. Ca 60 bidrag lämnades in, allt från en tunn skir halsduk i ull/silke till grova trasmattor med rosengångsbårder. Här ser man verkligen rosengångsteknikens alla fantastiska möjligheter. Det har även funnits en vävutmaning för barn och unga tillsammans med Balthazar Science Center i Skövde. Gubbar på rymmen var temat och här gällde det att väva gubbar på kartongbitar.

Har du inte provat på denna vävteknik så finns nu möjligheten i utställningen. Här finns en vävstol uppsatt med en rosengångsväv från boken Väv på fyra skaft av Ann-Mari Nilsson. Förutom denna väv finns det 28 andra vävnotor till inredningsvävar och tyger till kläder i boken, allt vävt bara på fyra skaft. Boken finns till försäljning för det galna priset av 95 kr! Har du inte möjlighet att besöka oss skickar vi gärna boken.

I vår butik är vår ÅTERBRUKS hörna påfylld med vävredskap, garner och broderier, både färdigbroderade och material. Missa inte detta!

OBS! Nya öppettider i Slöjdens hus
Onsdag 12-16
Torsdag 12-18
Fredag 12-16
Lördag 10-14

Välkommen!

   
Gubbar på rymmen…

 

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR I SLÖJDENS HUS

Almprojektet 16 okt – 6 nov

Almsjukan har gått hårt åt almbeståndet i Sverige. Slöjdgruppen Täljskapet har hämtat almar på Gotland, som fällts på grund av almsjukan, och slöjdat föremål. De har testat att tälja, svarva, göra leksaker och stolar m.m. Nu visas resultatet i utställningen.

Julutställning 13 nov – 18 dec

Utställning med försäljning från hela länet

 

NYA ÖPPETTIDER I SLÖJDENS HUS

Onsdag   12.00-16.00
Torsdag   12.00-18.00 (förlängd öppettid)
Fredag    12.00-16.00
Lördag    10.00-14.00

Skaraborgs hemslöjdförening i Hemslöjdens samlingar

DU ÄR VIKTIG FÖR SLÖJDENBLI MEDLEM

Gillar du att slöjda, att skapa med dina händer? Tycker du att det är viktigt att vårt kulturarv lever vidare och utvecklas? Då är Hemslöjden organisationen för dig. Vi har arbetat med närodlat skapande och återbruk i över 100 år och vi är övertygade om att hemslöjd kan bidra till ett hållbart, inkluderande samhälle.

För att bli medlem hos oss krävs inga förkunskaper. Kanske är du slöjdare eller vill lära dig mer om slöjdens tekniker och material. Kanske njuter du mest av andras slöjd och vill stötta hemslöjden i länet. Oavsett anledning så är du hjärtligt VÄLKOMMEN!

Vår medlemsavgift är 250 kr/år eller 300 kr/år för hela familjen.
I din medlemsavgift ingår fyra nummer av tidningen Till Handa. Du får också rabatt på din prenumeration på tidningen HEMSLÖJD,  medlemspris på aktiviteter, resor, kurser m.m. som vi är arrangör för. Medlemsrabatt när du går en kurs på Sätergläntan.

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Almprojektet

Almsjukan har gått hårt åt almbeståndet i Sverige. Slöjdgruppen Täljskapet har hämtat almar på Gotland, som fällts på grund av almsjukan, och slöjdat...

Julutställning

Utställning med försäljning från hela länet. 13 november-18 december Onsdag 12.00-16.00 Torsdag 12.00-18.00 (förlängd öppettid) Fredag...