Skaraborgs Hemslöjdsförening

Slöjdens hus Skövde

Tillsammans vill vi bevara och utveckla hemslöjden i Skaraborg. Vår samlingspunkt är Slöjdens Hus, Helénsparken i Skövde, men vi har även aktiviteter på andra orter i länet. I Slöjdens Hus hittar du även vår butik med slöjd, böcker från Hemslöjdens förlag och material för broderi. 

 

SLÖJDUTSTÄLLNING MED FÖRSÄLJNING

Skaraborgs-Slöjdarna i Slöjdens hus
8 maj –  5 juni

Lappteknik, stickat, keramik, yllebroderi, fårskinn, smycken, tovat, träslöjd, vävning, glasfushing, plåt, luffarslöjd, virkat… Allt finns till försäljning på Slöjdens hus i Skövde. Det är 12 av Skaraborgs-Slöjdarnas medlemmar som medverkar i utställningen.
Vernissage lördag den 8 maj kl 10 – 14.

Välkommen!

Tillsvidare så tar vi emot en person eller ett sällskap åt gången i utställningen för att det ska kännas säkert för alla.

I samband med utställningar är Slöjdens hus öppet:

Måndag 12.00-16.00
Tisdag    12.00-16.00
Torsdag 12.00-16.00
Lördag   10.00-14.00

Vävutmaning: #vävrosengång

En vävutmaning där temat är rosengång. Ett samarbete mellan Skaraborgs Hemslöjdsförening och Hemslöjdskonsulenterna som utmynnar i en utställning i Slöjdens hus i Skövde i höst.

Vill du vara med och väva rosengång och ställa ut i Slöjdens hus i Skövde i september? Då är det bara att sätta igång att väva, dela gärna med dig av bilder i sociala medier under processens gång. Använd då taggarna #vävrosengång och eller #rosengångsinspiration så vi hittar varandra.

Kunskap och inspiration
Känner du att du behöver veta mer och skaffa mer kunskap och inspiration innan du sätter igång? Vi kommer att försöka bistå med båda delarna digitalt nu under våren. Några exempel på detta är föreläsningen Vävteori – Olika sätt att väva rosengång med Gunnel Andersson via Zoom, besök i samlingarna på Västergötlands museum och möte med Lotta Lundqvist ”Vävglad” som berättar om sitt arbete med rekonstruktion av ett äldre rosengångstäcke.

Rekonstruktion av ett gubbatäcke
Lotta Lundqvist

Anmälan och utställning 
Vill du vara med på utställningen i Slöjdens hus ska ditt arbete vara klart att lämnas in i mitten av augusti och det kommer att visas i september. Anmälan är öppen till mitten av augusti men anmäler du dig redan nu till info@skaraborg.hemslojden.org får du löpande information.

Facebookgrupp
Här delar vi med oss av kunskap och inspiration när det gäller vävning av rosengång.
https://www.facebook.com/groups/154066829874710

 

Skaraborgs hemslöjdförening i Hemslöjdens samlingar

Du är viktig för slöjden – Bli medlem!

När du blir medlem hos oss så blir du del av en kreativ folkrörelse som formar framtiden med händerna. Inom Hemslöjden finns över 100 års förädlad kunskap om återbruk, småskaligt skapande, kvalitet och hållbarhet. När du blir medlem i en hemslöjdsförening blir du en av våra viktigaste personer. Ditt stöd behövs för att kunna tillvarata, utveckla och förnya slöjden som kultur och näring.

Vår medlemsavgift är 250 kr/år eller 300 kr/år för hela familjen.
I din medlemsavgift ingår fyra nummer av tidningen Till Handa. Du får också rabatt på din prenumeration på tidningen HEMSLÖJD.
Välkommen!