Skaraborgs Hemslöjdsförening

Slöjdens hus Skövde

Välkommen till Slöjdåret 2022!

Vi hoppas så klart att du vill vara med oss i år också. Här löser du ditt medlemskort för 2022. Som medlem får du vår tidning Till Handa och prenumererar på tidningen HEMSLÖJD för medlemspris, här fixar du din prenumeration.


INSTÄLLD!
Tyvärr måste vi ställa in årets första utställning Mästarmöten på grund av rådande pandemi och de senaste restriktionerna från Folkhälsomyndigheten. Utställningen kommer att visas i höst.

Slöjdens hus är stängt tills vidare och vi planerar att öppna igen den 12 mars med utställningen Trender och Traditioner. Behöver du ha kontakt med oss under den här tiden ringer du vårt kansli och Maria Almgren på 0500-41 03 97.

 

Utställningar i vår i Slöjdens hus:

12 mars – 23 april
Trender och Traditioner
Form och mönster visas av studerande vid Formakademin i Lidköping. Det är utbildningarna Keramisk produktion och Mönsterdesign som visar brukskeramik och objekt samt tapetkollektioner utifrån varierande tema och teknik.
www.formakademin.se


30 april – 4 juni

Skaraborgs-Slöjdarnas årliga utställning
Nu har du möjlighet att köpa kvalitetsslöjd i många olika tekniker och material. Ett tiotal av Skaraborgs-Slöjdarnas medlemmar presenterar och säljer sin slöjd.
www.skaraborgsslojdarna.se


Under respektive utställning kommer olika aktiviteter att arrangeras. Program kommer att publisheras här på vår hemsida och Hemslöjdens slöjdkalender.

 

Våra öppettider i Slöjdens hus from 12 mars:
Onsdag  kl 12-16
Torsdag kl 12-18
Fredag   kl 12-16
Lördag   kl 10-14

Välkommen!

Skaraborgs hemslöjdförening i Hemslöjdens samlingar

DU ÄR VIKTIG FÖR SLÖJDENBLI MEDLEM

Gillar du att slöjda, att skapa med dina händer? Tycker du att det är viktigt att vårt kulturarv lever vidare och utvecklas? Då är Hemslöjden organisationen för dig. Vi har arbetat med närodlat skapande och återbruk i över 100 år och vi är övertygade om att hemslöjd kan bidra till ett hållbart, inkluderande samhälle.

För att bli medlem hos oss krävs inga förkunskaper. Kanske är du slöjdare eller vill lära dig mer om slöjdens tekniker och material. Kanske njuter du mest av andras slöjd och vill stötta hemslöjden i länet. Oavsett anledning så är du hjärtligt Välkommen!

Vår medlemsavgift är 250 kr/år eller 300 kr/år för hela familjen.
I din medlemsavgift ingår fyra nummer av tidningen Till Handa. Du får också rabatt på din prenumeration på tidningen HEMSLÖJD,  medlemspris på aktiviteter, resor, kurser m.m. som vi är arrangör för. Medlemsrabatt när du går en kurs på Sätergläntan.

 

Relaterat ur Slöjdkalendern

Mästarmöten INSTÄLLT!

Utställningen ställs in för att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter Vi planerar att hålla utställningen senare under året. Vi återkommer med...

Trender och Traditioner

12 mars – 23 april Trender och Traditioner Form och mönster visas av studerande vid Formakademin i Lidköping. Det är utbildningarna Keramisk produktion...

Skaraborgs-Slöjdarnas årliga utställning

30 april – 4 juni Skaraborgs-Slöjdarnas årliga utställning Nu har du möjlighet att köpa kvalitetsslöjd i många olika tekniker och material. Ett tiotal...