Lysekils Hemslöjdsförening Stangen

En föreningsbudkavle om slöjdföreningslivet vandrar runt genom landet. Här har den nystartade föreningen Lysekils hemslöjdsförening Stangen svarat på våra frågor, genom Annie Pettersson.

Logga Lysekils hemslöjdsförening Stangen

Berätta om dig och din förening!

Jag heter Annie Pettersson och är nya föreningens första ordförande. Jag har ett brinnande intresse för hantverk, både textilt och annat. Jag har sytt och stickat sedan jag var liten, första alstret är en broderad tavla med mosaikstenar, nästa en virkad docka till min bror, då var jag 5 år. Vi har länge saknat en slöjdförening i Lysekil, den gamla somnade stilla in för några år sedan. Men i våras hittade vi varandra, fem damer med samma kärlek till hantverk och i april hade vi vårt första årsmöte. Vi har sedan dess hunnit med några cirklar och några workshops.

Vad är det bästa med att slöjda i en förening?

Det bästa är att vi har varandra, vi kan lära av varandra och vi är fler som kan hålla i cirklar mm. Framförallt är det gott att ha ett gäng att handarbeta ihop med.

Hur ser du på slöjdens roll i samhället idag?

Vi tror och hoppas att slöjd alltid kommer att leva. Vi har märkt när vi har haft workshops att unga tycker det är kul att greja med händerna. Jag hade en grupp med ungar förra sommaren i parken som jag lärde fingervirka och sen var halva parken full med ungar med garnnystan. Vi får helt enkelt se till att slöjden sprids.

Finns det något speciellt som du och din förening skulle vilja visa eller dela med er av?

händer och garn

Fingervirkning i parken.

Jag skickar med en bild på ungarna i parken. Vi har även After stick. Som after work fast på kafé med stickning. Det är jättekul och där blandar vi alla åldrar. Vi har varit närmare 20 st varje vecka.

 

Läs mer om Lysekils hemslöjdsförening här.

Klicka här för att bli medlem i Lysekils hemslöjdsförening Stangen.