Hemslöjdens Dag 2019

En hemslöjdad högtid för ett hållbart Sverige. Hur firar du?

Myller av slöjdande människor.

Slöjden tar över Sverige den 7 september!

Den första lördagen i september är det traditionsenligt dags för Hemslöjdens Dag, en kreativ folkfest som hyllar kraften i det handgjorda.

Hemslöjdens Dag arrangeras av Hemslöjden med 90 medlemsföreningar och nära 14 000 medlemmar som firar på olika sätt.

 

Hur firar DU Hemslöjdens Dag?

I vår Slöjdkalender kan du söka och hitta aktiviteter nära dig. Skulle du inte hitta något på din ort går det bra att skapa egna sätt att fira!

Varför inte samla vännerna i trädgården och skapa en helt egen Hemslöjdens Dag? Kontakta hemslojdensdag@hemslojden.org så hjälper vi dig med uppslag.

Är du med i en medlemsförening som ska arrangera Hemslöjdens Dag på din ort? Här hittar du löpande information för arrangörer!

 

Med hållbarhet som tema

De flesta vet att vi måste minska vår klimatpåverkan genom att konsumera mindre. Hemslöjden vet hur: Inom Hemslöjdens 90 föreningar ryms ovärderlig kunskap inom småskaligt skapande, naturmaterial och återbruk.

2019 har gått i klimatets tecken och hållbarhet blir det övergripande temat för dagen, med fokus på hur du kan lappa och laga istället för att shoppa nytt när favoritplaggen slits.

Riksförbundskansliet och Hemslöjdens Förlag kommer bland annat att erbjuda en webbsänd föreläsning med författarna till succéhäftena Lappa och Stoppa: Katarina Brieditis och Katarina Evans.

 

 

Hemslöjden bjuder på liveföreläsning på temat textilt återbruk

Hemslöjden kommer tillsammans med Hemslöjden Sörmland och ReTuna återbruksgalleria att bjuda på en kostnadsfri liveföreläsning med Katarina Breiditis och Katarina Evans. Katarina Breiditis kommer att föreläsa i ca 30 minuter och sedan går hon och Katarina Evans runt bland tre olika stationer där vi samlat in jeans, skjortor och t-shirtar och svarar på frågor och tipsar om lappning, lagning och ändring.

Föreläsningen håller på 13-14.

Vi sänder antingen via Facebook eller YouTube. Mer detaljer kommer i slutet av augusti!

Har du ett par trasiga jeans, en uttjänt skjorta eller utsliten T-shirt? Spara och ta fram plaggen den 7 september. Du kommer att få ovärderliga tips från två av Sveriges främsta textila återbrukare!