Arrangörsinfo om: Hemslöjdens dag 1/9

Så här gör Kalmar! Hur gör ni?

Affisch

Kalmar läns hemslöjd om Hemslöjdens dag

”Vi vill att hemslöjdsaktiviteter ska sjuda i hela länet denna dag!

Skapa ett evenemang i din kommun och meddela oss så ska vi hjälpa till att marknadsföra. Vi hoppas länets alla tolv kommuner slöjdar offentligt denna dag.

Lite förslag: Har du en vävstuga är det bra att ha Öppet Hus, man kan ha stickkafé på köpcentrum eller på favoritfiket (tala med ägaren), ha en prova-på aktivitet för barn – kanske på biblioteket.

Arrangera gärna en materialbytardag (adoptera ett broderi eller stickning) eller en folklig, festlig slöjdhändelse på närmaste torg. September brukar vara ljuvlig.

Meddela ert arrangemang till oss! Vi behöver plats, tid och aktivitet. Gärna en gatuadress så det går att hitta på  Googlemaps.

Skicka in till hemslojd.kalmar@telia.com eller 0481-167 50”

 

Sverigekartan

Färglägg kartan med hemslöjdsaktiviteter!

 

Kalmar läns hemslöjdsförening har startat arbetet inför Hemslöjdens dag genom att informera i sitt medlemsblad.  Visionen är att Kalmar läns alla tolv kommuner ska slöjda offentligt på Hemslöjdens dag.

En bra och tydlig vision tycker vi på Hemslöjdens riksförbund och hoppas att fler föreningar vill vara med på Hemslöjdens dag. Skicka ett mejl till info@hemslojden.org eller ring till Anna Åhlin Orwin (08-54 54 94 47) så kan vi lägga till er förening på Sverigekartan.

Varmt välkomna att höra av er!

 

Hemslöjdens dag i Slöjdkalendern

Tema: tråd, Hälsinglands museum (Övre Hälsinglands hemslöjdsförening)