Besök på Textila arkivet i Malmö

Än en gång har vi i Staden Malmös Hemslöjdsförening glädjande nog fått möjlighet att kika in i Malmö muséers textila arkiv som ligger i Östra hamnen!

Temat denna gången är skånsk allmoge med yllebroderi, tvistsöm och vitbroderi på särkar och klutar. Med olika broderitekniker, märkdukar i korsstygn, schattersöm, tambursöm, läggsöm etc.

Allt från riktigt gamla föremål från medeltid till 1700- 1800 och 1900 tal.

OBS! Endast anmälan på eventbrite : ”LÄNK”

OBS! ange personnr vid anmälan på uppmaning av textilarkivet.

Anmälan sker på eventbrite och är bindande. Det är endast ett fåtal platser kvar (6 stycken) så ”först till kvarn”

Tid: Torsdag 14/6 2018 kl.14 – 15 (Arkivet är endast öppet vardagar och dagtid)

Pris: 65 kr / person

Plats: Malmö museers textila arkiv, Östra hamnen i Malmö. Vägbeskrivning och ev samordning av transport bestämmer vi när vi vet hur många som följer med. Observera att själva arkivet, där den guidade turen sker ligger i Östra hamnen i Malmö. Adressen för evenemanget här på hemsidan stämmer alltså INTE

Anmälan: är bindande, görs via eventbrite och måste enligt besöksreglerna vid arkivet innehålla ditt personnummer. Ange därför även det i anmälan, samt medlemsnummer i Staden Malmös Hemslöjdsförening och även om du önskar samåkning och/eller kan erbjuda skjuts i din bil.

TIPS:
För dig som har lust kan du söka i det digitala arkivet http://carlotta.malmo.se/carlotta-mmus/web/ där en stor del av arkivet finns upplagt med foto, gällande t.ex: Skånska textilier, Skånsk allmoge, dräktaccessoar, broderier, skor och hattar mm. En verklig skattkista!

Väl mött,

Staden Malmös Hemslöjdsförening

Vid frågor: maila marie.bjuren@gmail.com eller stadenmalmoshemslojd@gmail.com

TIPS för betalning med kort

När du är på anmälningssidan och fyllt i deltagaruppgifter och ska betala, klicka på ikonerna för bankkort så kommer du vidare till en betalsida. Rulla då lite ner på skärmen till den grå ”knappen” där det står ”pay with card” (finns nedanför den blå för Paypal). Klicka på den så kommer du vidare till själva kortbetalningen där du fyller i kortuppgifter och namn.

När köpet är klart ska du få en biljett / bekräftelse till din e-postadress.

Frågor? Maila oss på stadenmalmoshemslojd@gmail.com så löser vi det mesta!

Anmälan: Det är viktigt att du anmäler dig  via den här länken (klicka här)