Täljakademin – Slöjda borstar och vispar

Slöjda borstar och vispar utomhus vid Skottvångs gruva!

Så här i pandemitider är det viktigt att ses på ett säkert sätt. Därför anordnar Sörmlands Täljakademi höstens första träff utomhus vid Skottvångs gruva. Vi slöjdar vispar och borstar av olika slag och i olika material. Det kan också finnas möjlighet att få en visning av Gruvmuseet.

Handledare: Ulf Eckardt som en längre tid specialiserat sig på att undersöka olika sätt att tillverka kvastar, borstar och vispar i olika material och former.

Kostnad: 200 kr, medlemmar i Hemslöjdsföreningen Sörmland 150 kr. Material ingår och verktyg finns för den som inte har egna. Eget fika samt lunch medtages. Ev går det att äta och fika på Skottvångs restaurang. Vi återkommer med det då ni som anmält er får en mer detaljerad kallelse till träffen.

Anmälan: Senast 23 augusti till helena.aberg@regionsormland.se 070-946 15 26.

Förkunskapskrav: Det är bra om du har knivvana men det finns flera varianter med olika svårighetsgrader så programmet är anpassat för flera kunskapsnivåer.

 

Sörmlands Täljakademi är ett nätverk för täljintresserade i Sörmland. Tanken är att vi genom praktiska workshops, studiebesök och föredrag ska fördjupa kunskapen i att tälja och arbeta med skärande handverktyg. Täljakademin drivs som ett samarbete mellan Sörmlands museum och Hemslöjdsföreningen Sörmland.