Sommarresa till Ullmarknaden i Österbybruk

Ullmarknaden i Österbybruk ordnas av Hemslöjden i Upplands län. Där samlas ullentusiaster, fårägare, hantverkare och alldeles vanliga människor med intresse för ull. Alla möjliga aktiviteter utspelar sig: kurser, försäljning, demonstrationer och så vidare.
Stockholms läns hemslöjdsförening bjuder in till en dagsresa till ullmarknaden i Österbybruk fredag den 9 augusti. Bussen avgår från Cityterminalen kl 10.00, men vi ser gärna att du är på plats redan 09:30. Det finns en display på terminalen där du kan läsa vilken gate du ska gå till.

Vi börjar med att åka till värdshuset Gammel Tammen och äta lunch. Sedan går vi till marknaden och förlustar oss på egen hand tills bussen avgår hem igen. Det finns kafé på området där man kan förfriska sig under eftermiddagen, om man inte har en kaffekorg med sig.
Vi beräknar att vara tillbaka på Cityterminalen senast 19.30.

Du anmäler dig genom att betala 500 kr till Stockholms läns hemslöjds­förening, pg 48 36 48–2 eller Swish 123 037 41 73 senast den 7 juli.
Priset innefattar bussresa tur och retur, lunch samt entré.

Anmälan är bindande. Glöm inte att ange ditt namn (eller namnen) på dem som ska åka. Det är bra om mejladressen meddelas också, om sådan finns.

Ange gärna om det finns några särskilda matpreferenser till mejladressen nedan. Det lutar åt en laxrätt till lunch.

Mer om marknaden kan du läsa här: www.upplandsmuseet.se/hemslojd/Ullmarknad/

(Bild: mirofoto/freeimages.com)