Nyskapat, Omskapat och återskapat

Utställning i Slöjdens Hus, Helénsparken

Under perioden 3 – 24 mars är utställningslokalen i Slöjdens Hus fylld med föremål tillverkade av Elisabeth Sverdrup och Per-Owe Saleryd, Lidköping.

Utställningen vill med sin blandning av material och uttryck sudda ut gränserna mellan de traditionella begreppen slöjd, hantverk och konst.

-Jag har väl alltid hantverkat på något sätt, säger Elisabeth Sverdrup. Jag har alltid försökt se möjligheter i saker som vanligtvis kastas när man anser dem utslitna till exempel. Med tiden har mitt miljötänk utvecklats och numera känns det både ”naturligt och rätt” att återanvända material fast i nya, och ibland oväntade skepnader. Utslitna gamla T-shirts kan bli en virkad matta eller mössor, spetsgardiner och gamla ramar blir dekorativa insynsskydd osv.

-Remmar av återvunnet läder och gummi kan till exempel bli ljusstakar, inflikar Per-Owe, likaväl som gallringsris från svarta vinbär kan bli täljda figurer. Det är också intressant att låta olika material hamna i oväntade möten med varandra, så som keramik och kalksten.

Det är alltså föremål av vitt skilda slag som möter besökarna i Slöjdens Hus under mars månad. Det är också utställarnas förhoppning att föremålen ska stimulera och inspirera andra till att använda material en extra vända.

Utställningen är öppen: måndag, tisdag, torsdag 12.00 – 16.00 och lördagar 10.00 – 14.00

Välkommen!