Kurs i sashiko, nybörjare och fortsättning

Sashiko är en närmare tusenårig broderiteknik från Japan. Tekniken är små tråckelstygn som användes för att förstärka och laga textilier. Nu tusen år senare har det blivit populärt att använda sashiko till snygga så kallade synliga lagningar och dekorationer. Kursledare är Elise Nilsson.
Den 23 september är det en grundkurs då man lär sig stygnen och får prova kombinationer av stygn på lappar som man sen kan använda till dekoration på tex en väska eller som lagningslapp. 15 oktober är det fortsättningskurs för de som gått den första dagen,  eller någon av våra tidigare kurser, eller på annat sätt har kunskaper i sashiko.
Ta med något trasigt plagg (tips gärna trasiga jeans, kanske de är extra bekväma som använts mycket så de gott sönder) och lite tyg som du vill lappa och laga med. Vi kommer att gå igenom ett antal olika alternativ på hur lagningar kan göras.

Tid
lördag 23 september kl 10-15 nybörjare sashiko, samt
Söndag 15 oktober klockan 10-15 fortsättning
Du kan vara med en dag eller båda dagarna. Skriv i anmälan vilken dag det gäller.

Plats: Vuxenskolan, Kungsängsgatan 12 i Uppsala.

Kostnad: Medlem i Uppsala Hemslöjdsförening betalar 400 kr för en dag och 800 kr för två dagar.
Övriga deltagare betalar 600 kr för en dag och 1200 kr för två dagar. Du kan bli medlem i Uppsala Hemslöjdsförening här.

Betalningen görs till Uppsala Hemslöjdsförenings bankgiro 702-4490, före kursstart.

Anmäl dig senast 18 september till info@uhf.hemslojden.org och skriv namnet på kursen i ämnesrutan. Bekräftelse får du via e-post några dagar efter anmälan.

Material som är bra att ta med
Till båda kurserna är det bra att ta med, linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, nålar till broderi och knappnålar. Det kommer att finnas tyg och tråd tillgängligt och som kan köpas. Ni kan även ta med eget material. Tänk ”man tager vad man haver.”  Återbruk är lite av ett signum för tekniken.
Vill du veta mer om sashiko finns ytterliggate information på sidan https:sashiko.se  

Vuxenskolans lokalen är handikappanpassad. Föreningen bjuder på kaffe och te. Vill man äta något finns mikro och ett litet pentry. Lokalen ligger mycket centralt nära till tåg och kollektivtrafik och det finns gott om lunchställen i närheten.

Uppsala Hemslöjdsförening samarbetar med Vuxenskolan Uppsala.