Kurs i Sashiko (fullbokad)

Lördag 2 april kl 10-15

Välkommen till en kurs i sashiko! Kursen är fullbokad!

Sashiko är en japansk broderiteknik som förr användes för att förstärka och laga kläder. Numera används tekniken oftast för att dekorera kläder och textilier, men även som en teknik då så kallade synliga lagningar görs.

Kursen kommer att ta upp om historien bakom broderitekniken och om grundläggande regler hur sashiko broderas. Du får lära dig om symboliken bakom ett antal design, om mönsteröverföring och om olika sätt att sy stygnen på.

Du arbetar praktiskt med broderiet, varvat med att du får teoretisk information och demonstration om vissa moment.

Material som är bra att ha med är: linjal, blyertspenna, kulspetspenna, sax, broderinålar och knappnålar. Det kommer att finnas tyg och tråd tillgängligt som kan köpas. Ni kan även ta med er eget material. Tänk ”man tar vad man har”. Återbruk är lite av ett signum för tekniken.

Vill du veta mer om sashiko finns ytterligare information på sidan: https://sashiko.se

Kursledare Elise Nilsson är utbildad textillärare och har många års erfarenhet av att undervisa. Intresset för textil och hantverk har följt henne med genom livet som en röd tråd. Bland annat har hon skrivit fyra populära handarbetsböcker. Senast boken är ”Sashiko, brodera japansk”. Hon har fördjupat sitt kunnande om sashikobroderi, genom att delta och få handledning på workshops i Japan och i Sverige.

Vi kommer vara i Studieförbundet Vuxenskolan på Kungsängsgatan 12.

Medlem i Uppsala hemslöjdsförening betalar 400 kronor. Icke medlem 600 kronor. Betalning sker till Uppsala Hemlöjdsförening bankgiro 702-4490, skriv att det gäller Sashiko! SAMT Anmälan med namn och personnummer till info@uhf.hemslojden.org

Föreningen bjuder på fika och kaka. Medtag egen lunch.