Mönsterskärning i trä

Karvsnitt är en traditionell dekorativ träskärning i geometriska mönster. Det utförs oftast med en mycket vass täljkniv eller speciella karvsnittsknivar, där man skär breda, djupa skåror med släta, sluttande snittytor.

Vi lär ut grunderna i att skära karvsnittmönster. Du får prova på att skära raka och runda grundformer  på fri hand i lindträ.
Material & fika ingår och verktyg går att låna.

När du är klar med de enkla formerna kan du fortsätta med att skära rosetter och bokstäver. Vi kommer även att prova på Kolrosning, en traditionell dekorationsteknik för trä eller ben, särskilt använd av samerna. Man börjar med att rita upp ett mönster med blyerts. Sedan skärs mönstret med en knivspets, och sist färgas snittet med en pigmentfärg.

Kursledare: Johnny Jonasson

 

Anmälan och betalning senast 1 november  till bankgiro 5174-1213. Glöm inte att ange ditt namn och  Karvsnittpå bankgirot när du betalar.

Din anmälan är bindande. Om du påbörjat deltagande i en aktivitet har du accepterat att avstå din ångerrätt. Återtar du din anmälan mindre än 14 dagar före kursstart återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Vid inställd kurs återbetalas kursavgiften. 
Du får ett välkomstbrev före kursstart. Där finns all praktisk information.