Jultälj och textila pynt

Sörmlands täljakademi och Sörmlands textilakademi har för första gången träffar samtidigt i angränsande slöjdverkstäder!

Täljakademin täljer olika föremål för julen som tomtar, änglar, julgransdekorationer, grötskedar, senapsspadar och ljusstakar. Ta med dig ditt eget arbete om du har något. Annars finns material och verktyg på plats. Handleder gör slöjdarna Ulrika Eckardt och Ulf Andersson Eckardt, som även dukar upp med sitt fantastiska inspirationsmaterial.

Kl 13 finns möjlighet för den som vill att gå med på en tur (ca en timme) i museets magasin för att titta på täljda föremål.

För Textilakademin dukar vi upp med allsköns grannlåt: kläde, spets, band, ull, pärlor, linnetyg, paljetter, broderigarner med mera. Sy och dekorera hängen till granen, sy en julklappsstrumpa, en högtidlig grytlapp eller varför inte en klassisk garnängel? Givetvis är du välkommen att ta med ditt eget arbete om du vill. Vi har annars allt du behöver.

Handleder gör Maria Neijman – vikarierande textilkonsulent, som kommer att presentera sig och berätta lite om sin syn på det textila uppdraget. Hon hoppas också att ni vill berätta om vilka sorters aktiviteter ni önskar att Textilakademin fokuserar på.

Anmälan senast 9 december till Täljakademin: helena.aberg@regionsormland.se och Textilakademin: maria.neijman@regionsormland.se

Läs mer om vad  Textil- och Täljakademierna är.