Spinnkurs på Herrgårdsslöjd de luxe

Kom på slöjdkurs i en ljuvlig miljö, med god mat och trevligt sällskap.

Herrgård de luxe ligger 15 km söder om Växjö och omgärdas av fantastisk natur. Herrgården är sedan 2020 öppen för den som vill komma bort från stadsmiljön en stund. Med anor från medeltiden är det en perfekt plats för slöjd och hantverk.

Under en helg i september har därför Herrgård de luxe och Hemslöjden i Kronoberg slagit sig ihop för höstens slöjdevent.

Spinnkurs med Lena Köster
Du får veta mer om olika typer av ull, hur man kardar, kammar och väljer ut ull för att göra garn. Lena har lång erfarenhet av att spinna garn och du får prova på att göra flera olika typer av spunnet garn. Du spinner utifrån din egen nivå. Ta med egen ull och spinnrock om du har. Lena har med sig flera typer av ull och det finns möjlighet att låna spinnredskap.

Anmälan och betalning senast 21 augusti till pg 765 371-0. Glöm inte att ange ditt namn och Spinnkurs på plusgirot när du betalar. Din anmälan är bindande. Om du påbörjat deltagande i en aktivitet har du accepterat att avstå din ångerrätt. Återtar du din anmälan mindre än 14 dagar före kursstart återbetalas avgiften förutom 10% i administrationsavgift. Du får en kallelse till kursen två veckor före kursstart. Där finns all praktisk information.