Hemslöjdens dag 2023 – det händer i landet

slöjdat Hemslöjds-H i olika material

Den 2 september är det Hemslöjdens dag! Hemslöjdsföreningar över hela landet bjuder in dig och alla du känner att prova på slöjd och hantverk! Ta chansen att lära känna din lokala hemslöjdsförening. Passa på att bli medlem och njut av Sveriges trevligaste föreningsliv!

Här hittar du information kring firandet och en sammanfattning av program från våra föreningar runt om i landet.  Vi uppdaterar den här sidan löpande och den kommer att bli matigare och matigare ju närmare den 2 september vi kommer.

Fira Hemslöjdens dag med din lokala hemslöjdsförening!

I Slöjdkalendern hittar du alla slöjdaktiviteter som är på gång i våra föreningar. På den här sidan sammanfattas allt som händer på Hemslöjdens dag runt om i landet, i takt med att fler och fler föreningar publicerar sina evenemang i Slöjdkalendern. Klicka på länkarna för fullständiga program, tider med mera. Firar du Hemslöjdens dag hemma hittar du tips på digitala aktiviteter längst ned!

Fira Hemslöjdens dag digitalt

Har du inte möjlighet att delta på någon av föreningsträffarna runt om i landet? Fira digitalt framför datorn! Vill du fira Hemslöjdens dag hemma kommer här några tips på vad du kan göra!

Tälj en sked

Se Björn Svantesson, träslöjdare och mottagare av Bo Hammarskjölds stipendium, tälja en sked från start till slut. Införskaffa material i god tid så är du redo på Hemslöjdens dag. Obs! Utan ljud.

Jenny Berge, på Svensk Hemslöjd, visar hur man knyter rya på färdig botten. Du behöver: ryabotten, ryagarn, kavel, nål och skarp vass sax. Sedan är du redo att hänga på från ditt eget hem.

Fira Hemslöjdens dag på ditt sätt!

Om du tycker att själv är bäste dräng bjuder vi här på några tips på hur du kan fira Hemslöjdens dag ensam på din kammare.

Knyppling för nybörjare

Knyt en makraméampel

Sy dig en tygkasse

Gratis stickmönster till urläckra vantar!

Testa smygmaskvirkning

Sticka med Ulla Engquist

Gör ditt eget bomärke

Vik en lampskärm

Fläta en korg av papper du har hemma

Länkar till mer hemslöjd

Har du fortfarande tid över vill vi gärna tipsa om de här webbplatserna där du hittar mer hemslöjd.

Eller varför inte låta dig inspireras av Hemslöjdens samlingar på Digitalt museum?

 

Sidan senast uppdaterad: 2023-05-04