Händer i lera

Drejning av kruka

Höstens konst- och konsthantverksutställning i Hallstahammars konsthall har namnet Händer i lera. Fem stycken aktiva keramiker får representera ett tvärsnitt av nutiden, i ett hantverk med mångtusenåriga rötter i de föremål som visas. I utställningen är även ytterligare ett tjugotal verksamma keramiker, främst från Västmanlands län, representerade med fotografier. Det händer i lera.

Henny Linn Kjellberg, Uppsala, Åsa Olofsson, Åkersberga, Marie Engelbrekt och Lisbeth Grando, Västerås samt Ville Skinnargård, Forshaga delar konsthallen från 21 oktober 2023 till 13 januari 2024. Tillsammans är deras alster en spännande blandning av keramikens olika uttryck i skulpturer och bruksföremål. Även om hemvist, uttryck och ålder – det är över 60 år mellan äldsta och yngsta konstnär som är representerade med föremål i utställningen – skiljer dem åt, så förenas de i kreativitet och handaskicklighet. I utställningen ingår ytterligare ett tjugotal keramiker som är representerade med fotografier. Utställningen visar att det händer i lera.

Vernissage äger rum den 21 oktober 2023 klockan 10.00 i Hallstahammars konsthall, Kulturhuset våning 2. Försäljning sker i samband med vernissagen.

Plats:  Kulturhuset i Hallstahammar, Parkgatan 7, Hallstahammar.
Period:
 Utställningstiden är 21 oktober 2023 till 13 januari 2024. Vernissage lördagen den 21 oktober kl 10.00.
Öppet: Måndag 10-18, tisdag – fredag 10-17 samt lördag kl 10-14.

För övriga programpunkter i samband med utställningen, se löpande här i Slöjdkalendern och i evenemangskalendern för Hallstahammars kommun. Utställningen är ett samarbete mellan Hallstahammars kommun, kultur- och fritidsförvaltningen  och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.