Filmvisningar: Hold

Gruppen Acting for change

Acting for Change, teatergruppen för nyanlända och asylsökande i Västerås, presenterar den tredje och avslutande delen i sin triologi om att vara nyanländ i Sverige. Föreställningen kretsar kring begreppet hållbarhet. I vår tid med klimatkris, flyktingkris och ökande inkomstklyftor är det lätt att känna uppgivenhet. Med hjälp av de medverkandes egna berättelser byggs en föreställning om empati, tillsammansskap och framtidstro.

Men på grund av corona, så blir det ingen teater utan en film – en dokumentation över teaterprojektet med delar ur föreställningen, som var möjliga att genomföra med säkerhetsavstånd, samt intervjuer med de medverkande från Afghanistan, Colombia, Syrien och Iran.  OCH – vi lyfter blicken – ser möjligheterna – de positiva effekterna för klimatet, solidariteten, empatin. Vår titel HOLD – Om en hållbar föreställning blir än mer aktuell – mänskligheten är nu satt på hold. Vi måste stanna upp och förhoppningsvis förstå att systemen måste ställas om.

Aktiviteten ingår i programverksamheten för utställningen Hållbara rum 7 november 2020 till 28 november 2021 som görs i samarbete mellan Västmanlands läns museum och Västmanlands läns hemslöjdsförbund.

Tid: Söndag 7 november kl 13.00 och 14.30. Obs! Två visningar!
Plats: Västmanlands läns museum, Karlsgatan 2, Västerås. Lokal: Biografen
Kostnad: Fri entré.
Drop in.

 

#hållbararum
#slöjdhåller
#slöjdivästmanland