Eco of Space – glaskonst

Välkommen till Stenhuset i Surahammar  Vernissage utställningar lördag 4 september 2021

Konsthallen övreplan : ”Eco of Space” glaskonst av Jarl Hohenthal  anknytning till Västmanland och med hytta i Dalsbruk i Finland. Konstnären närvarar vid vernissage. Begränsad tillgänglighet konsthall p.g.a trappa. Ingen hiss finns.

Caféet:  Ull med bl a fällar, garn, tovat, stickat, virkat, nålbundet och vävt. Britta Jacobssons tovade bildsvit ”Pelles nya kläder”.
4 september firas även hemslöjdensdag och utanför Stenhuset pågår hantverksaktiviteter för hela familjen med bl a tovning och spinning samt sagoläsning för barn av ”Pelles nya kläder”. Ett nomadtält eller jurta, som den också kallas och är tillverkad av medlemmar i länets slöjd- och hantverksföreningar under 1990-talet, finns tillfälligt uppställd utanför Stenhuset. Om vi inte hunnit rycka vår kvm lin tidigare, kommer vi även att göra det under dagen.

Övrigt:Smedsbostad inredd som i början av 1900-talet, hantverksbutik med medlemmarnas hantverk/konst och i ceféet finns fika med hembakat.
Aktuell info finns på Stenhusets Facebooksida.

Väl mött med fortsatta restriktioner för undvikande av smittspridning Corona –  god handhygien, håller avstånd och stannar hemma vis sjukdomssymptom!