#delavantar

Gillar du att sticka och tycker om att dela med dig? Välkommen att delta i #delavantar där du får chansen att visa upp dina vantar, med till hörande mönster, så att alla kan se och inspireras av dem, och kanske tom sticka dem!

#delavantar pågår just nu:

  • Det är en grupp på Facebook
  • Ett flöde på Instagram med samma namn #delavantar.
  • En blogg vantar.hemslojdeniskane.se där de färdiga vantarna och dess mönster visas.
  • I början av 2018 kommer det också bli en fysisk utställning 20 jan-3 mars visas alla vantar på Hemslöjden i Skåne, Landskrona och 10 mars-30 april visas alla vantarna på Norrbottens Museum, Luleå.

Du kan antingen formge en helt egen vante eller hämta en grundbeskrivning på en enkel tumvante här. (I beskrivningen finns instruktion om hur du gör, vilket garn och stickor som passar till samt ett tomt mönsterdiagram som du själv ritar i, ungefär som ett korsstygnsmönster)  När du är nöjd med ditt mönster mailar du det till vantar.hemslojdeniskane.se som postar det på bloggen. När du stickat dina vantar lämnar/skickar du dem till Hemslöjden i Skåne, senast 8 januari. (efter utställningsperioden är slut så får du såklart tillbaka dina vantar)

Läs mer om hur det funkar 

Projektet är ett samarbete mellan Skånes Hemslöjdsförbund och Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och Norrbottens Museum.