Grannlåtsbroderi

Grannlåtsbroderi är ett fritt broderi som sys på kläde eller vadmal och dekoreras med applikationer samt band, pärlor, paljetter och vackra stygn. Allt i en skön blandning. Grannlåtsbroderi syddes förr på folkdräkter och skulle vara överdådigt och pråligt. Vi broderar med liv och lust och låter det synas i broderiet. Broderiet kan bli ett fodral, väska, smycke eller kanske en kudde. På kursen går vi igenom historia och broderar tillsammans. Kursen passar både för dig med förkunskaper samt ovana brodöser. 

Kursledare: Hedvig Wendelbo-Hansson Hedvig Wendelbo är brodös från Vejbystrand, nordvästra Skåne. Hon har en 20 års lång erfarenhet av broderi och är utbildad vid Västerbergs folkhögskola. Hedvig har ett genuint intresse av att skapa med händerna och vill skapa glädje i arbetet och få deltagarna att känna sig fria och lustfyllda. Hedvig arbetar också deltid som slöjdlärare med trä- och textilslöjd. Kika gärna in på hennes instagram @hedvigwendelbo.

Tid: Lördag 2 april 2022, kl 11-16 Lunch 13-14 

Plats: Studieförbundet Vuxenskolan, Ö Vallgatan 10, Kristianstad 

Medtag gärna eget garn, det kan vara ullgarn, bomull, tråd med glitter, knyppeltråd. Sax, broderinålar, band, knappar, pärlor, paljetter. En bit kläde om du har. 

Material finns annars att köpa på plats. 

Kostnad: medlem 400 kr, övriga 450 kr. 

Amälan till margareth.persson@gmail.com eller 0733122424 senast 4 mars.